Portada > Programació > La nit de Bernat Vivancos

La nit de Bernat Vivancos

Música
Temporada: 2016-2017
Diumenge 27 de novembre, a les 19:00

Bernat Vivancos és un dels compositors catalans actuals més reconeguts a nivell internacional. En aquest projecte el compositor parteix de textos de diversos autors sobre la nit i l’albada i estrena les Cançons nocturnes de la mà del Cor Infantil Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers en un concert únic. El projecte compta amb una posada en escena de David Pintó i està dirigit pel reconegut director Edmon Colomer.

 • Preu ZONA A: 20,00 €
 • Preu ZONA B: 10,00 €

Comparteix aquest espectacle:

Informació de l'espectacle

El concert del reconegut compositor Bernat Vivancos tancarà de forma excepcional l’aniversari de la Societat Coral Amics de la Unió per donar el tret de sortida a la celebració dels 25 anys de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Un concert d’inici de temporada molt especial que acostarà al públic la música de Bernat Vivancos, un dels compositors catalans actuals més reconeguts a nivell internacional i, des de 2003, professor de composició i orquestració a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Vivancos és, a més, membre habitual en competicions internacionals d’orquestració i des del 2007 i fins al 2014 ocupa el càrrec de director musical de l’Escolania de Montserrat. L’any 2014 és seleccionat resident al Palau de la Música Catalana.

La posada en escena d’aquest concert anirà a càrrec de David Pintó i la direcció musical, d’Edmon Colomer, el reconegut director, titular de les orquestres Simfònica de Balears i Simfònica del Vallès a Catalunya, Orquestra Filharmònica de Màlaga a Espanya, Orchestre de Picardie a França, Daejeon Philharmonic a Corea del Sud i principal director convidat de l’Eastern Music Festival als Estats Units.

CURRICULUMS

BERNAT VIVANCOS, COMPOSITOR

La personalitat musical de Bernat Vivancos (Barcelona, 1973) està impregnada de les impressions rebudes durant els seus anys d’escolà al Monestir de Montserrat. Fill d’una família profundament musical, un cop completats els estudis de piano amb Maria Canals i de composició amb David Padrós a Barcelona, es trasllada durant cinc anys a París per estudiar composició al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de la mateixa ciutat amb els professors Guy Reibel, Frédéric Durieux, Marc-André Dalvabie i Alain Louvier. L’any 2000 esdevé un moment decisiu en la seva carrera, descobreix  la música del compositor noruec Lasse Thoresen, traslladant-se a Oslo per ampliar-hi els estudis, fet que marcarà les seves orientacions musicals i el seu futur treball.        

Entre el 2007 i el 2014 va ser director musical de l’Escolania de Montserrat, càrrec que va compaginar amb la seva activitat docent, des del 2003, com a professor de composició i orquestració a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

L’any 2011 publica una selecció de música coral en el doble disc “Blanc” (Neu Records), enregistrat pel Latvian Radio Choir sota la direcció de Sigvards Klava, i doblement premiat per la crítica catalana com a millor disc de l’any 2011, i el 2016 publica, amb el mateix cor i el mateix segell, un altre doble CD, “Requiem”, elogiat per la crítica de manera unànime. És aquí on la música de Vivancos, de sonoritats límpides i harmonies extàtiques, d’arquitectures ascendents i esclats de lluminositat nòrdica, vol agermanar fe, sensualitat i bellesa.    

Vivancos té un ampli repertori de música vocal i instrumental, amb una particular atenció a la producció orquestral, i rep encàrrecs de nombroses formacions internacionals. Aquest 2016 publica cada dia una melodia en el seu compte de Twitter @BernatVivancos.

EDMON COLOMER, DIRECTOR MUSICAL

Entre 1997 i 2013 Edmon Colomer ha estat titular de les orquestres Simfònica de Balears i Simfònica del Vallès a Catalunya, Orquestra Filharmònica de Màlaga a Espanya, Orchestre de Picardie a França, Daejeon Philharmonic a Corea del Sud, i principal director convidat de l’Eastern Music Festival als Estats Units d'Amèrica.

Convençut del component educatiu i social de la música sovint ha vinculat la seva activitat professional a l’educació. Al 1983 va crear la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) i al 2002 el Ministeri de Cultura francès el va nomenar “Chevalier dans l’ordre des palmes académiques”.

Amb les orquestres Jove Orquestra Nacional d’ Espanya, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, English Chamber Orchestra, London Sinfonietta, Orchestre de Picardie i els cors Radio France i BBC enregistra per a la ràdio i la televisió d’Europa, d’Amèrica del Nord i del Sud, d’Austràlia, de Corea del Sud i del Japó i també per als segells discogràfics Auvidis-Naïve, Assai, Harmonia Mundi, Calliope, Triton, Naxos, Ensayo, Virgin i Philips.

Atlántida i El amor brujo de Falla, La Peste de Gerhard, Concert per orgue i Sinfonietta de Poulenc i les produccions audiovisuals de Trencanous de Txaikovski/Béjart i El Concierto de Aranjuez amb Paco de Lucía es consideren avui versions de referència en un catàleg que també inclou obres de Beethoven, Schumann, Fauré, Ginastera, Guinjoan, Honegger, Milhaud, Weill, Bernstein, Balada, Nillni i Lavista.

Macbeth, Wozzeck, Don Giovanni, Ariadne auf Naxos, Don Pasquale, Atlàntida, Picasso et la Danse o Cascanueces/Béjart destaquen entre les seves produccions d'òpera i ballet més importants a Europa i els Estats Units d'Amèrica. Al 2014 dirigeix noves produccions de La Cenerentola de Rossini a l'Òpera de Toulon i de Il Prigionero de Dallapiccola i de Suor Angelica de Puccini al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

JOSEP VILA, DIRECTOR DEL COR INFANTIL AMICS DE LA UNIÓ

Josep Vila i Jover neix a Granollers l’any 1970 i realitza els seus estudis de cant i piano al Conservatori Municipal Josep M. Ruera de Granollers. Treballa direcció coral amb els mestres Enric Ribó, Manel Cabero, Conxita Garcia i el mestre alemany Christian Grube.

Actualment és director del Cor de Cambra de Granollers i del Cor Infantil Amics de la Unió, amb els quals ha estat premiat a concursos i a festivals de Cant Coral com el Certamen Coral de Tolosa, el Certamen Juvenil d’Havaneres de Torrevella, el Festival Internacional de Música de Cantonigròs o el Festival Internacional de Cant Coral de Malgrat de Mar.

Sota la seva direcció ambdues formacions han portat a terme diverses produccions, les més recents de les quals són l’estrena i enregistrament de les obres Dancing Day de John Rutter i Ceremony of Carols de Britten (La Mà de Guido - 2012), de El Bestiolari d’Albert Guinovart (Tot Sona Records – 2010) i de la Música Vocal de Josep Maria Ruera (Ars Harmonica – 2009). Vila i Jover també ha portat sobre els escenaris òperes en format butxaca com Brundibar a Therezinamb la col·laboració del dramaturg Quim Lecina, espectacles familiars com Després del Jazz o    V-E-U-S  i concerts de gran format com el Magnificat de John  Rutter amb el Cor de Cambra de Granollers.

Josep Vila i Jover ha estat professor dels cursos de direcció coral del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, master classes per a la Federació de Cors Infantils d’Àlava, ha estat director del cor del Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i ha fet de jurat en prestigiosos certàmens com el de Torrevella o l’Ensembles Polyphoniques en Provence.

CORRADO BOLSI, DIRECTOR DE L’ORQUESTRA DE CAMBRA DE GRANOLLERS

Neix a Roma, on comença a estudiar violí al Conservatori de Santa Cecília. Continua la seva formació violinística amb P. Vernikov i de música de cambra amb F. Rossi i P. Farulli, membres del Quartetto Italiano.

Arran del seu interès per la interpretació amb instruments originals, viatja a París, on comença a tocar amb l’Ensemble Mosaïques de C. Coin. Més tard desenvolupa una estreta col·laboració amb C. Hogwood, F.Biondi i J. Savall, i ofereix incontables concerts per tot Europa així com realitza nombrosos enregistraments.

Ha correat una intensa activitat concertística com a solista, intèrpret de cambra, concertino o concertino-director, que inclou un ampli repertori  que va des de la música antiga fins a la de compositors contemporanis. Ha actuat a nombroses sales de concerts i festivals d’Europa (Théâtre des Champs Elysées, Musikverein de Viena, Concertgebow d’Amsterdam, Palais des Beaux Arts de Brussel·les, Festival de Salzburg, Aix en Provence, Spoleto, etc.) del Japó (Bunka Kankan i Suntory Hall de Tokio, Symphony Hall d’Osaka, etc.), d’Austràlia (Melba Hall de Melbourne, Opera House de Sydney) i Estats Units (Carnegie Hall New York).

Es membre del trio Kandinski, formació amb la que a realitzat gires per  Europa, Japó i Amèrica.

Ha tocat com a solista sota la direcció de R. Alessandrini, J. Cayers, H.Christopher, C. Hogwood, R.King, E. Martínez-Izquierdo, J. Pons, A. Ros-Marbà, H. Schellenberger, G. Van Waas.

Ha estat convidat com a concertino per a orquestres de renom com Beethoven Akademie d’Anvers, Orquesta Ciutat de Granada, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de la Ràdio de Bèlgica, Orquestra de l’Òpera de Flandes, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de la Radio de Colònia, Orquesta del Teatro de la Maestranza de Sevilla. També ha col·laborat intensament en els darrers anys amb les orquestres  P. Sarasate de Pamplona i la Real Filarmonia de Galícia.

Com a director-concertino ha dirigit les orquestres: Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Simfónica de Navarra, Orquesta Filarmónica de Malaga, Beethoven Akademie d’Anvers,Real Filarmonia de Galicia,Orquesta Simfònica del Valles, Toho Orchestra Tokyo, Orquestra de Menorca, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra de Cambra de Vila-Seca, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de Cambra de Cervera. Actualment és director artístic de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

En el camp docent, a més a més de donar classes magistrals de violí a Europa, Japó i America Latina, ha estat professor del Conservatori Reial de Bèlgica, i, des del 2002, director del Departament de Cordes del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. Corrado Bolsi toca un violí A. Guarnieri de 1650.

DAVID PINTÓ, DIRECTOR D’ESCENA

Va estrenar-se com a director amb el musical "John i Jen" d’Andrew Lippa (que va obtenir dues nominacions als premis butaca de Catalunya), ha dirigit el monòleg "Des de l'ombra" de Dan Rebellato interpretat per l’actriu Roser Batalla (lola’07), "Tres cadires" de la compañía Entàndem (Fira de Tàrrega'07 i Teatre Gaudí Barcelona), "Danny i Roberta" de John Patrick Shanley (Versus teatre de Barcelona), la posada en escena del concert multitudinari "Flor de Nit" de Dagoll Dagom amb música d’Albert Guinovart en commemoració del 13è aniversari de la publicació digital teatralnet (teatre Condal), “El drac Pet” de Triar-T (espectacle pedagògic sobre el reciclatge), l’espectacle de cabaret "Live in Burlesque" (el molino), el musical “Over the Moon” a l’Almeria teatre de Barcelona, "Bandalismes" amb Lloll Bertran i la Banda Municipal de Barcelona al teatre Grec.

Ha fet d'ajudant de direcció de "Súper3, el musical" i "Mar i Cel" de la companyia Dagoll Dagom amb direcció de Joan Lluís Bozzo i "Magical History Club" amb direcció de Marc Crehuet. Com a actor ha participat en l’espectacle "Mamá, quiero ser famoso" (La Cubana) i també he treballat amb la companyia Roseland Musical, a Catalunya Cultura, a TV3 (“el cor de la ciutat” i “temps de silenci”), entre d’altres.

Signa les adaptacions dels musicals "Adéu a Berlín" (Artenbrut), "Lady in the dark", "Kiss me, Kate" i "Nine" (Institut del teatre), de les cançons de Jacques Brel de l’espectacle "Mon Brel" (Almería teatre) i “Midsummer” (Tantarantana), de l’òpera infantil "La ventafocs" (Comediants/Gran Teatre del Liceu) i la cantata "L'orquestra dels animals" (producció Gran Teatre del Liceu), entre moltes d'altres.

És autor de les lletres del musical "Sherlock Holmes i el club dels pèl-rojos" (Cia. Lazzigags), "Molt soroll x Shakespeare" i "Casta Diva" amb El musical més petit, de l’espectacle commemoratiu dels 100 anys del Palau de la música catalana "Sent 100" i de les cançons de "Skribo" (Comediants/Caixaforum) i "Perséfone" (teatre lliure, cdn). També és membre fundador d’el Galliner de Manresa, responsable de la programació del Teatre Kursaal i durant quatre anys s'ha encarregat de la comunicació del centre de creació de dansa La Caldera.

Dels seus darrers treballs destaca "Campamentos" i "Si quieres dulce no pidas calamares" que ha escrit i dirigit amb Marc Sambola, el concert "Nit de Musicals" amb cançons d'Albert Guinovart amb la Banda Municipal de Barcelona i "Mares i filles" que ha escrit i dirigit amb Clara Peya al Círcol Maldà.

Fitxa artística

Cor Infantil Amics de la Unió (Josep Vila Jover, director)
Orquestra de Cambra de Granollers (Corrado Bolsi, director)
Música: Bernat Vivancos
Direcció d’escena: David Pintó
Direcció musical: Edmon Colomer

Duració de l'espectacle

90 minuts

Activitats complementàries

Dijous 24.11.2016 - 18 h
UN CAFÈ AMB BERNAT VIVANCOS
Presentació del compositor a càrrec de Bernat Vivancos sobre La Nit
Vestíbul del Teatre Auditori de Granollers

Rep totes les novetats i compra entrades Registra't al Teatre Auditori!

Club de patrocini i mecenatge del Teatre Auditori de Granollers i de l'Orquestra de Cambra de Granollers

Mecenes d'or:

 • La Caixa - Obra Social

Mecenes de plata:

 • Estabanell Energia

Mecenes de bronze:

 • Sorea
 • La Mútua
 • Estrella Damm

Patrocinadors

 • APC Europe
 • Àgora Assessorament i Serveis
 • Vac-Tron
 • MB Motors

Empreses col·laboradores:

 • Enginyers Industrials de Catalunya
 • Les Flors - Roser Soldevila
 • Pàrquing Blaus
 • Hotel Ciutat de Granollers
 • Video Studi
 • Gran Centre

Mitjans de comunicació:

 • Vallés Oriental Televisió
 • Ràdio Granollers

Torras i Bages, 50 , 08401, Granollers | Telèfon: 93 840 51 21

Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Facebook Twitter Google + YouTube RSS

GestorDeContignuts.cat + Perception