Portada > Teatre Auditori de Granollers > Notícies > Presentació d'una nova acció del projecte Coenzims: "El túnel de mai més"

Presentació d'una nova acció del projecte Coenzims: "El túnel de mai més"

10/02/2017

Els alumnes de l'Institut Antoni Cumella presenten la instal·lació "El túnel de mai més" al Teatre Auditori de Granollers

Avui divendres 10 de febrer a les 11 del matí, al vestíbul del Teatre Auditori, es presenta en roda de premsa una nova proposta del projecte de treball comunitari Coenzims, que promou activitats socioeducatives vinculades a la programació del TAG. La instal·lació El túnel de mai més, que s'exposarà aquest cap de setmana al TAG, és el resultat del treball de reflexió al voltant de l'obra La desaparició de Wendy.

En aquesta ocasió, hi han participat alumnes d'ESO de l'institut Antoni Cumella que cursen l'assignatura d'escenografia. El punt de partida ha estat l'obra La desaparició de Wendy, de Josep M. Benet i Jornet, que dissabte es representa al Teatre Auditori a les 21 h. Els mateixos nois i noies explicaran el resultat del treball fet amb la psicòloga Laia Porta, que els ha portat a reflexionar a voltant de la construcció de la seva pròpia identitat i el seu projecte de vida, i a plasmar-ho en la instal·lació El túnel de mai més, que recull "els seus records i somnis".

Què és Coenzims?

Coenzims és un projecte de treball comunitari d'activitats socioeducatives al voltant de la programació del Teatre Auditori. Aquests projectes educatius es basen en la creació de vincles entre agents, sabers i espais per promoure experiències significatives dins la cultura. Els projectes són  molt variats, es fan a mida en cada cas i impliquen la participació de diversos agents, serveis i equipaments.

El punt de partida és una obra o espectacle programat al Teatre Auditori, amb una temàtica que es treballa amb un col·lectiu determinat, que no accedeixi de manera habitual a l'oferta cultural de la ciutat.

Ekilibris (2015), La màquina particolare (2016) i Només són dones (2016) són alguns dels projectes fets fins ara, amb estudiants de secundària. Ara mateix hi ha 5 projectes més en marxa de Coenzims, dos dels quals a l'entorn dels espectacles del TAG Deixeu-me en pau, només tinc 15 anys (amb estudiants de secundària) i Avui no sopem (amb gent gran de l'Espai Actiu).

La instal·lació: El túnel de mai més

La instal·lació El túnel de mai més plasma la reflexió dels nois i noies -alumnes d'escenografia de l'institut Antoni Cumella- al voltant de la construcció de la pròpìa identitat i el seu projecte de vida, partint de l'obra de teatre La desaparició de la Wendy.

Durant una setmana, la psicòloga Laia Porta, experta en treball amb adolescents, els va ajudar a reflexionar sobre com es veuen ells mateixos, ara i en el futur. La instal·lació mostra el trànsit de la infantesa a la vida adulta, els desitjos no resolts de cada etapa i la seva visió del futur. L'obra ensenya tres moments vitals: la infantesa, representada amb l'habitació de l'infant; l'adolescència, amb l'adolescent a l'aula; i el futur. 

Què hi diuen els i les adolescents?

"Quan la Laia ens va parlar de l'obra, vam acabar imaginant un recorregut, la nostra vida, començant per la infantesa, fins a un futur d' incertesa... Passat, present i futur... Són temes que sempre tenim a la ment. Mai sabrem què ens depara el futur ni les coses que podem viure de manera immediata. A més, els records que queden en el passat ens fan triar el nostre camí, l'elecció que ens acompanya tota la vida...

Reflexionant, vam acabar ideant aquest decorat-recorregut, El túnel de mai més, on representem i dipositem els nostres records i somnis. Us convidem a veure una part de la nostra vida i que, per un moment, oblideu el vostre món per venir al nostre.
A la banda dreta, hem representat petites escenografies de cada moment, on nosaltres mateixos fem d'actors-estàtues: al passat una habitació de nen; al present un estudiant a classe sobrepassat pels estudis; al futur, un llibre gegant amb els fulls en blanc.

A la banda esquerra, hem deixat per escrit els nostres desitjos no complerts de la infantesa i de la nostra vida actual. Sabem que tots, adolescents però també adults, tenim el desig amagat de no voler créixer, de barrejar els dos mons. Per això, us convidem a deixar per escrit també els vostres desitjos, actuals i de la infantesa, i que ens ajudeu a escriure un futur que hem representat amb un llibre en blanc.

Volem agrair que se'ns hagi donat l'oportunitat i la confiança de participar en aquest projecte, per així demostrar que no només els adults són capaços de fer grans coses; hem pogut comprovar que, si ens hi posem, ho podem fer.''


La desaparició de Wendy
, de Josep M. Benet i Jornet

Un joc pervers sobre els records, l'imaginari col·lectiu i la moral establerta, a través de l'homenatge al teatre, l'espai de les il·lusions i la màgia compartida. Oriol Broggi és l’encarregat de la posada en escena d’aquest clàssic de Benet i Jornet, una invitació a deixar-se sorprendre per temes i personatges que ens confronten amb la fragilitat i la petitesa de la condició humana.

L'obra es representarà dissabte 11 de febrer a les 21 h al Teatre Auditori de Granollers. Abans, a un quart de 9 del vespre, el professor de literatura Francesc Viñas farà una introducció a l'obra. A més, els espectadors podran conversar amb els actors i les actrius al final de la representació.

Rep totes les novetats i compra entrades Registra't al Teatre Auditori!

Club de patrocini i mecenatge del Teatre Auditori de Granollers i de l'Orquestra de Cambra de Granollers

Mecenes d'or:

 • La Caixa - Obra Social

Mecenes de plata:

 • Estabanell Energia

Mecenes de bronze:

 • Sorea
 • La Mútua
 • Estrella Damm

Patrocinadors

 • APC Europe
 • Àgora Assessorament i Serveis
 • Vac-Tron
 • MB Motors

Empreses col·laboradores:

 • Enginyers Industrials de Catalunya
 • Les Flors - Roser Soldevila
 • Pàrquing Blaus
 • Hotel Ciutat de Granollers
 • Video Studi
 • Gran Centre

Mitjans de comunicació:

 • Vallés Oriental Televisió
 • Ràdio Granollers

Torras i Bages, 50 , 08401, Granollers | Telèfon: 93 840 51 21

Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Facebook Twitter Google + YouTube RSS

GestorDeContignuts.cat + Perception