CICLE CARLES RIERA | Entrevistem a... Anna M. Piera - Teatre Auditori de Granollers
Portada > Notícies CMS > CICLE CARLES RIERA | Entrevistem a... Anna M. Piera

CICLE CARLES RIERA | Entrevistem a... Anna M. Piera

25/02/2019

El músic i pedagog granollerí Carles Riera va ser un gran impulsor de projectes d’implicació social, projectes amb voluntat de servei a la comunitat i potenciadors d’un ensenyament de qualitat. Des de fa més de 10 anys, el Teatre Auditori de Granollers acull el Cicle Carles Riera organitzat per l’ EMM i Conservatori Josep M. Ruera (anteriorment anomenat L’un? L’altre? O tots dos!), amb concerts que homenatgen la seva figura temporada rere temporada. Per parlar-nos d’aquests concerts, de la figura de Carles Riera i del dia a dia a l’Escola Municipal de Música, comptem amb la visió i experiència de l’Anna M. Piera, directora de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera de Granollers.

Qui va ser Carles Riera? Un gran músic de nivell internacional (intèrpret, pedagog, divulgador...), un gran company i per damunt de tot una gran persona.

Per què es va decidir crear un cicle de concerts al Teatre Auditori amb el seu nom? El Cicle de cambra de l’EMM i Conservatori Josep M. Ruera “L’Un? L’Altre?...o Tots dos!” es va crear, de la mà d’en Carles Riera, l’any 1985. S’ha fet a la Sala Petita del Teatre Auditori des de fa 12 anys (coincidint amb el canvi de seu de l’EMM i Conservatori). Ara fa un any que vàrem decidir canviar el nom del Cicle i passar a titular-ho “Cicle Carles Riera” en homenatge a qui el va idear i fer possible, ara ja fa més de 30 anys.

Quin tipus de concerts s’agrupen en aquest cicle? Concert de música de cambra, de petit format, de totes les èpoques i estils i amb intèrprets locals i internacionals de primer nivell.

En aquesta temporada, quins músics ens visitaran? Aquesta temporada 18-19 tindrem, com cada any, una mica de tot... i sempre el millor! Música del Romanticisme, del Barroc, del segle XX, Folk i Dixiland... en format de Trio, Duo, grup instrumental, amb solistes de percussió, contrabaix, octobaix, violí, clavicèmbal, viola de gamba... Noms com Corrado Bolsi, Eva del Campo, Pele Macleod, Jonathan Camps, Miquel Bertran, Nicola Moneta...

L’homenatge a Carles Riera és, però, una constant en els concerts i activitats que es programen a l’Escola Municipal de Música. De quina manera impregna Carles Riera el dia a dia a l’Escola? Des de fa molts anys, la figura d’ en Carles Riera està present a l’EMM i Conservatori (va ser el seu director durant 25 anys!) amb activitats dins i fora de la nostra seu, amb projectes musicals i socials, integradors i participatius... En Carles Riera, durant 25 anys ens va empènyer a crear i ser capaços de desenvolupar projectes i activitats molt transversals i enriquidors per a tothom i ara, nosaltres, seguim el camí que ens va marcar.

Què creus que va significar la figura de Carles Riera per Granollers? Reconeixement internacional de figures d’àmbit local! Molt sovint no som capaços de veure i reconèixer a persones que ens són molt properes fins que reben rellevància internacional i  l’entorn local està ple de grans professionals. En Carles Riera també va significar un mirar cap endavant, cap a indrets on fa 25 anys ens portaven la davantera en temes d’educació, cultura i musica (com, per exemple, Anglaterra...).

L’escola va néixer l’any 1928 però no va ser fins que va arribar Carles Riera que el centre va experimentar una veritable obertura a la modernitat. Què va aportar de diferent Carles Riera? Internacionalitat. El poder i voler comparar-nos i emmirallar-nos amb el que estava passant fora de les nostres fronteres, a nivell d’ educació i cultura. El voler i poder atrevir-nos a crear nous projectes, a tots els nivells socials i educatius.

Riera, a més, va ser el seu mestre. Com recorda les seves classes? Atractives, de gran nivell i amb un format diferent aleshores; escoltant molta bona música, xerrant i opinant obertament, anant a concerts i al cinema, analitzant minuciosament les obres amb la partitura al davant... Feia les classes molt dinàmiques i participatives (va ser el meu professor d’Audició, assignatura que ara imparteixo jo, i de flauta de bec).

En l’actualitat l’Escola Municipal de Música gaudeix de molt bona salut. Quants alumnes té i que s’ofereix a l’alumnat? Ja fa anys que estem al voltant dels 400 alumnes i oferim tres opcions pedagògiques (nivell elemental, nivell mitjà i grau professional reglat). Tenim alumnes des dels 4 anys fins a universitaris, alumnes que només volen una aproximació al món musical, d’altres que volen gaudir al màxim amb un gran nivell amateur i alguns que trien el camí professional de la música i ens demanen que els preparem per accedir a un centre superior. Organitzem, també, moltes activitats dins i fora de la nostra seu, desenvolupem projectes fent xarxa amb altres agents culturals i socials de la ciutat i omplim, en definitiva, de música els carrers.

Arxivat a: Blog
Rep totes les novetats i compra entrades Registra't al Teatre Auditori!

Club de patrocini i mecenatge del Teatre Auditori de Granollers i de l'Orquestra de Cambra de Granollers

Mecenes d'or:

 • La Caixa - Obra Social

Mecenes de plata:

 • Estabanell Energia

Mecenes de bronze:

 • Sorea
 • La Mútua
 • Estrella Damm

Patrocinadors

 • APC Europe
 • Àgora Assessorament i Serveis
 • Vac-Tron
 • MB Motors

Empreses col·laboradores:

 • Enginyers Industrials de Catalunya
 • Les Flors - Roser Soldevila
 • Pàrquing Blaus
 • Hotel Ciutat de Granollers
 • Video Studi
 • Gran Centre

Mitjans de comunicació:

 • Vallés Oriental Televisió
 • Ràdio Granollers

Torras i Bages, 50 , 08401, Granollers | Telèfon: 93 840 51 21

Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Facebook Twitter Google + YouTube RSS

GestorDeContignuts.cat + Perception