SET OF SETS | Entra en òrbita i enlaira’t - Teatre Auditori de Granollers
Portada > Notícies CMS > SET OF SETS | Entra en òrbita i enlaira’t

SET OF SETS | Entra en òrbita i enlaira’t

11/04/2019

Clàudia Brufau, periodista cultural i crítica de dansa, ens dona les cinc claus per no perdre'ns "Set of sets", l'espectacle de dansa contemporània de Guy Nader i Maria Campos d'aquest proper dissabte 4 de maig

Premi al Millor espectacle de dansa i a la Millor Coreografia dels Premis de la Crítica 2018, Set of Sets és una de les millors produccions de dansa que s’han estrenat a Catalunya recentment. Aquí teniu una llista de motius/claus per posar-vos la mel a la boca!

Un viatge còsmic

En aquesta coreografia Campos i Nader s’han esmerçat a recrear la repetició i el ritme del moviment incessant dels cossos que desafien la gravetat. La qual cosa els serveix com a metàfora de l’existència i la persistència. Què se’n destil·la? Una lliçó de física mecànica perfectament coreografiada que posa la pell de gallina. Quan en vaig escriure la crítica per Recomana vaig escriure: “Set of Sets posa en òrbita set ballarins que catapulten l’espectador en un viatge còsmic que s’enfila en la ingravidesa eterna. I qui no vol quedar-se suspès enlaire?”

Talent persistent

Ambdós establerts a Barcelona, Guy Nader i Maria Campos col·laboren plegats des del 2006, creant diverses obres que s’han presentat tant a nivell nacional com internacional. Des d’aleshores han creat BTWIN BARCELONA BEIRUT, primer duet de GN | MC, que va rebre el premi B-Motion al Certamen Coreogràfic de Madrid i el segon premi al Certamen de Sabadell al 2009. Zenith, la seva quarta col·laboració, també va rebre reconeixements a diferents certàmens i festivals internacionals. El 2014 van crear Perpetuum, una peça per a 15 ballarins de la Theaterschool d’Amsterdam, treball coreogràfic que van desenvolupar més endavant amb Time Takes The Time Tales, espectacle estrenat el 2015. Després de l’èxit d’aquesta coreografia que es centrava en el moviment del pèndul com a metàfora del temps, el 2018 van estrenar Set of Sets, que segueix en la mateixa línia de recerca, però que es centra en l’òrbita com a leitmotiv.

Encant coral

Podem trobar aquesta sensació en el teatre o el cinema, però potser només les orquestres, els cors o grups ballant ens poden transmetre aquesta harmonia entre humans tan honesta. Campos i Nader han fet un gran treball amb els cinc ballarins que els acompanyen sobre l’escenari. A partir de la tècnica de partnering –basada en la coreografia que sorgeix a partir del diàleg en moviment constant amb els altres–, Set of Sets desplega un gran ventall de patrons vertiginosos i àgils, ens els quals l’engranatge entre els cossos és essencial.

Un regal per a l’orella i la mirada

El treball exquisit no es queda només en el moviment i la dansa, sinó que dialoga amb fluïdesa i bellesa amb la música composta per Miguel Marin i el disseny d’espai i llums a càrrec de Yaron Abulafia.

Bo per la salut! Set of Sets equival a dos o tres complexes vitamínics, perquè genera una gran dosi d’empatia cinètica. Què és això? Doncs, que quan mirem dansa, encara que estiguem asseguts, despertem al nostre ballarí interior. Això vol dir que participem dels moviments que observem i experimentem, sentiments i sensacions semblants a les dels ballarins i ballarins que es mouen sobre l’escenari. Així doncs, prepareu-vos per entrar en òrbita i enlairar-vos!

Clàudia Brufau

 

SET OF SETS

Dissabte 4 de maig - 21h

Més informació i venda d'entrades

Arxivat a: Blog
Rep totes les novetats i compra entrades Registra't al Teatre Auditori!

Club de patrocini i mecenatge del Teatre Auditori de Granollers i de l'Orquestra de Cambra de Granollers

Mecenes d'or:

 • La Caixa - Obra Social

Mecenes de plata:

 • Estabanell Energia

Mecenes de bronze:

 • Sorea
 • La Mútua
 • Estrella Damm

Patrocinadors

 • APC Europe
 • Àgora Assessorament i Serveis
 • Vac-Tron
 • MB Motors

Empreses col·laboradores:

 • Enginyers Industrials de Catalunya
 • Les Flors - Roser Soldevila
 • Pàrquing Blaus
 • Hotel Ciutat de Granollers
 • Video Studi
 • Gran Centre

Mitjans de comunicació:

 • Vallés Oriental Televisió
 • Ràdio Granollers

Torras i Bages, 50 , 08401, Granollers | Telèfon: 93 840 51 21

Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Facebook Twitter Google + YouTube RSS

GestorDeContignuts.cat + Perception