Pla director - Teatre Auditori de Granollers

Pla director

Pla Director del Teatre Auditori de Granollers

2017-2027

Coincidint amb la celebració del 15è aniversari del Teatre Auditori els diferents òrgans de direcció d’aquesta institució ha volgut obrir un debat sobre el futur d’aquest equipament. Per aquest motiu s’ha elaborat un document obert consistent en el plantejament d’un Pla Director per als propers 10 anys.

El document que presentem consisteix en la definició de l’ideari i les principals línies d’acció que esperem que el Teatre Auditori impulsi en els propers 10 anys. Com a document obert, s’exposa públicament durant un període aproximat de tres mesos, amb l’objectiu de recollir suggeriments i propostes que qualsevol persona interessada o col·lectiu implicat amb les arts escèniques ens vulgui fer arribar.

En aquest apartat del web, trobareu tot el procés de debat amb les propostes i suggeriments que es puguin fer. Amb el recull de tots els debats i opinions dels ciutadans i col·lectius o altres institucions implicades s’elaborarà un document final per ser aprovat abans de finals d’any.

Aquí us deixem la Missió i la Visió general del Teatre per tal de situar-vos en la direcció per la qual està orientat el pla:

MISSIÓ

El Teatre Auditori de Granollers és un equipament cultural de referencia per a la ciutat de Granollers i el seu entorn, amb una oferta d’arts escèniques i musicals, amplia diversa i de gran qualitat. La seva finalitat és assolir un públic nombrós, divers i actiu, facilitant, a través del relat artístic de la programació, eines de reflexió, pensament crític, creativitat i imaginació, configurant un projecte cultural compartit per artistes i espectadors.

VISIÓ

Volem un Teatre Auditori que junt amb el Conservatori i l’Escola Municipal de Música, siguin motor i referent del projecte cultural i educatiu de la ciutat, amb plena connexió amb ell i on les arts en viu i molt especialment la música, siguin eines de creació, inspiració i innovació per als ciutadans. Ha de ser un espai obert a tothom, amb una activitat cultural moderna, sorprenent, atractiva i lligada a les inquietuds socials del moment. A més ha d’impulsar les arts escèniques al conjunt de la ciutat, encapçalant una cartellera escènica de Granollers, escena grAn:, que sigui referent i es situï entre les més destacades del país.

Procés participatiu del Pla Director

El procés participatiu que s'obre en aquesta fase té l'objectiu de recollir amb tots els agents, ciutadans i espectadors, alguns aspectes per la orientació i definició del Pla director del Teatre Auditori de Granollers a 10 anys vista.

Comentaris de la reunió del 23 d'octubre de 2017
Amb Pruden Panadès, professional de la gestió cultural

 1.  Dotar el projecte d'una dimensió laboral. Potenciar les diferents oportunitats d'arts i oficis amb propostes laborals que el Teatre Auditori pugui generar a través dels seus serveis i dels seus projectes de creació. És important buscar aliances amb centres de formació que permetin canalitzar les oportunitats d'experiència laboral  i professional que es derivin d'un projecte o servei del Teatre Auditori. A través de contractes de formació, de pràctiques i dels primers contractes laborals en qualsevol dels àmbits, oficis tècnics o creatius, transformant "algun o alguns serveis o prestacions" en oportunitats de creixement i millora.
 2. Promoure, a través de la programació i de les diferents activitats que es duen a terme, la conciliació i reforma horària. Cal saber aprofitar les temporades de primavera i estiu per generar activitat fora de l'equipament.
 3.  Promoure els eixos temàtics en les programacions (la cerca de relats i de itineraris) de manera transversal amb complicitat amb d'altres equipaments i disciplines artístiques i culturals. És important que aquests eixos temàtics es plantegin a llarg termini.
 4. Promoure una certa estabilitat en la oferta de 0 a 3 anys tot establint sinergies culturals i de participació en el projecte amb el públic familiar, garantint-los serveis per a les seves necessitats.
 5. Potenciar les programacions adaptades als diferents col·lectius de públics
 6. Establir una xarxa àmplia de contactes que esdevinguin recursos per a impulsar iniciatives
 7. Potenciar la experiència com esquer per a les empreses del Club de Patrocini i Mecenatge.

Comentaris de la reunió d'1 de juny de 2017
Amb entitats del sector cultural i formacions no professionals del sector de la música, teatre i dansa

 1. Les formacions no professionals de la ciutat manifesten l’important ocupació que hi ha a la ciutat dels diferents espais potencials per donar acollida a la seva activitat i manifesten la necessitat de poder disposar espais estables temporals amb condicions tècniques d’espectacle per períodes de 10 a 15 dies per poder dur a terme els seus processos finals de producció d’espectacles.
 2. Es valora positivament la necessitat d’un projecte de dinamització del sector no professional a la ciutat que tingui la capacitat d’obrir-se a noves iniciatives de gent jove i que el projecte esdevingui amb els mitjans necessaris per establir una xarxa de relacions i contactes que permeti impulsar i provocar  idees i projectes entre diferents col·lectius i entre diferents iniciatives artístiques que puguin existir a Roca Umbert, el Centre Cultural, el Teatre de Ponent o el mateix Teatre Auditori.
 3. Es demana la necessitat d’identificar circuïts de difusió i impulsar iniciatives que facilitin la gira de projectes locals en aquests circuïts

 Properament  anirem afegint comentaris d'altres reunions amb grups d'interès.

Comentaris de la reunió d'1 de desembre de 2017
Amb l'equip directiu de Cultura de l'Ajuntament de Granollers

 1. Cal potenciar les relacions artístiques i de les diferents disciplines culturals a trobar-se en els espais de transició i en els terrenys fronterers entre ells com ecosistemes molt més rics i creatius.
 2. Cal potenciar la figura del prescriptor cultural com evolució del gestor mediador entre l'artista i el públic.
 3. Cal posar el projecte del Teatre Auditori a disposició dels projectes d'innovació educativa com un agent més actiu dins del projecte de ciutat educadora

 Properament  anirem afegint comentaris d'altres reunions amb grups d'interès.

I també pots deixar els teus comentaris públics sobre el pla en aquest apartat:

Club de patrocini i mecenatge del Teatre Auditori de Granollers i de l'Orquestra de Cambra de Granollers

Mecenes d'or:

 • La Caixa - Obra Social

Mecenes de plata:

 • Estabanell Energia

Mecenes de bronze:

 • Sorea
 • La Mútua
 • Estrella Damm

Patrocinadors

 • APC Europe
 • Àgora Assessorament i Serveis
 • Vac-Tron
 • MB Motors

Empreses col·laboradores:

 • Enginyers Industrials de Catalunya
 • Les Flors - Roser Soldevila
 • Pàrquing Blaus
 • Hotel Ciutat de Granollers
 • Video Studi
 • Gran Centre

Mitjans de comunicació:

 • Vallés Oriental Televisió
 • Ràdio Granollers

Torras i Bages, 50 , 08401, Granollers | Telèfon: 93 840 51 21

Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Facebook Twitter Google + YouTube RSS

GestorDeContignuts.cat + Perception