2018 | Partícules

CANTÀNIA 2017/18: "PARTÍCULES"

Amb la cantata Partícules assistim a l’origen i evolució de l’univers. Ara fa uns 13.800 milions d’anys hi va haver una gran explosió: un magma ben espès que de cop es va expandir. És l’origen del món; tot és calent i roent. Cantània és l’activitat participativa organitzada per l’Associació Cultural i el Teatre Auditori, en què les escoles treballen una obra durant l’any escolar. El gran final és la interpretació dels alumnes al Teatre Auditori.

Una experiència única i inoblidable per a tots aquells que la fan possible i que, aquest 2018, porta per títol Partícules i ens acosta a l’origen i evolució de l’univers.

Els científics afirmen que fa aproximadament tretze mil milions d'anys, una gran explosió va originar el nostre Univers. En els primers instants de la seva existència, es varen crear les quatre dimensions que ara anomenem "espaitemps": tres d'espai i una de temps. També des d'aquests primers instants, apareixen les partícules. Primer en forma d'una mena de sopa caòtica i incandescent. Després, mentre l'univers progressa i la temperatura es va refredant, sorgeixen agrupacions de partícules que originen els àtoms i combinacions d'àtoms que compondran els elements amb els quals es crearà la matèria. Així, a mida que l'Univers avança en la dimensió temporal i es refreda, sorgiran tota mena de combinacions de partícules que crearan galàxies, estrelles, planetes. En un d'ells, anomenat Terra, milers de milions d'anys més tard, aquestes combinacions de partícules i d'elements produiran aigua i altres components que faran sorgir la vida.

Ajuntaments participants

El projecte Cantània és possible gràcies a l'esforç de totes les institucions que hi participen, entre les quals es troben els ajuntaments de les escoles que en aquesta edició formen part de la cantata.

Aiguafreda, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Granollers, Gualba, L’Ametlla del Vallès, La Garriga, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès de Vallès, Montseny, Parets del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Vallgorguina, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

Fitxa artística:
Composició: Lluís Vidal
Text: Sergi Belbel
Direcció escènica: Ignasi Tomàs i Marta Gil
Direcció musical: Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses