Temporada 23/24

Connexions amb l'artista convidat

Ens apropem a la cultura senegalesa

TALLERS DE CANT SENEGALÈS

A la nostra ciutat es van realitzar 8 tallers, d’entre 1 i 3 hores de duració, amb diferents col·lectius.

En un dels casos es tractava d’un taller obert a tots els nostres abonats i espectadors que van venir al concert de CantÀfrica o que tenien entrades per venir al concert de NIO amb l’OCGr, i els va permetre apropar-se a les cançons de la terra del Momi Maiga i conèixer totes les tradicions relacionades amb aquestes cançons.

L’artista convidat Momi Maiga també va realitzar dues sessions amb els alumnes de batxillerat escènic de l’Institut Celestí Bellera de Granollers, on a banda del taller previst van poder parlar sobre la trajectòria del músic i gaudir d’un taller de djembé a càrrec de Daniel Smith.

Entre els tallers, vam destacar també una col·laboració amb el Cor Mixt Amics de la Unió, que va permetre convidar a persones nouvingudes a participar en diverses sessions del Cor Mixt, per conèixer tant cançons tradicionals catalanes com cançons en mandinga. Diverses sessions, dirigides tant per Momi Maiga com per David Gómez Comino, director del Cor Mixt, van permetre als participants aprendre algunes cançons que van mostrar al vestíbul del teatre el dia del concert NIO amb l’OCGr, el 27 d’abril de 2024.

La resta de tallers van ser pensats per col·lectius concrets, entre els que trobàvem un grup amb discapacitat intel·lectual, dones en risc d’exclusió social i/o problemes de soledat o persones que convivien amb un trastorn de salut mental, entre d’altres.

TALLERS DE DJEMBÉS

Els tallers de djembés, a càrrec de Daniel Smith, van oferir una immersió vivencial en la música africana, fomentant el coneixement i l'apreciació de cultures diverses. A través de la percussió, es van promoure habilitats rítmiques i de coordinació, així com el treball en equip i la col·laboració entre els participants. Aquests tallers també van proporcionar una experiència lúdica i terapèutica, reduint l'estrès i millorant el benestar emocional. Durant la temporada 2023/2024 es van dur a terme tallers amb col·lectius com l’Espai Jove Font Verda; els joves de l’Hospital de dia del CSMIJ; el grup de Transició a la vida adulta de l’Escola Montserrat Montero; el Batxillerat escènic de l’Institut Celestí Bellera o alumnes de l’Escola Ponent.

Connexions amb altres espectacles

'Concert per a nadons'

Al novembre de 2023, coincidint amb l’espectacle del Festival elPetit “Concert per a nadons”, vam dur a terme una connexió amb el Centre Penitenciari Quatre Camins. En Paulo Lameiro, un referent internacional de la música en viu per a la primera infància, va dur a terme un taller per a pares del grup de parentalitat. La proposta, que es va dur a terme al centre, tenia com a missió generar un espai d’encontre artístic segur i de qualitat per als interns i les seves famílies amb l’objectiu de fomentar vincles i despertar sensibilitats. També estava previst que els interns i les seves famílies poguessin assistir al Teatre Auditori per gaudir de l’espectacle “Concert per a nadons”, però finalment, per logística del Centre, aquesta participació no va ser possible.

'Gran Circ Acrobàtic de la Xina' i 'Latas'

A partir dels espectacles de circ “Gran Circ Acrobàtic de la Xina” i “Latas”, de la companyia D'Click, es van dur a terme connexions amb diferents col·lectius per treballar el circ. Ho vam fer a través de tallers a càrrec de David Cuspinera, actor, acròbata, ballarí i professor de tècniques de circ, i llicenciat per l’Institut del Teatre de Barcelona. Entre les activitats que es van treballar en el taller destacaven els equilibris (xanques, monocicle, funambulisme i rolla bolla), els malabars i els aeris (trapezi i teles). Entre els col·lectius participants en aquestes connexions vam trobar refugiats provinents del Servei de la Creu Roja; usuaris de l’Espai Jove Font Verda; nois i noies de l’espai Kanalla dels Centres Cívics Can Gili i Can Bassa; famílies d’alumnes de l’Escola Ponent; alumnes de les escoles Turó de Can Gili i Peranton; joves de l’Hospital de dia del CSMIJ i dones procedents del col·lectiu DIMAS que estaven realitzant cursos de formació.

'Suspensión'

En connexió amb l’espectacle 'Suspensión', es van dur a terme diversos tallers pels alumnes dels Instituts de Granollers que formen part del servei de mediació que impulsa l’Ajuntament de Granollers. L’objectiu del grup era mediar en conflictes amb els companys, recolzar i aportar; gestionar el conflicte perquè no es passés a la violència i naturalitzar els conflictes, basant-se en el diàleg. De la mà de la Directora de teatre i coordinadora d’”Arsènic. Espai de Creació”, van dur a terme sessions per treballar la confiança, la força del grup i la rumorologia. Posteriorment, de manera conjunta, van assistir a l’espectacle en la seva funció de matí, organitzada per l’Associació Cultural de Granollers.