La programació del Teatre Auditori de Granollers ofereix, temporada rere temporada, una cartellera amb més de 60 propostes de música, teatre, òpera, dansa i màgia. Espectacles de qualitat, adreçats a tot tipus de públics, que situen l'espectador com a protagonista absolut.
Però parlar del Teatre Auditori de Granollers és parlar, no només d'una cartellera de luxe, sinó també de grans projectes educatius i socials vinculats amb el territori, activitats adreçades a les escoles, tallers, converses, conferències prèvies i posteriors a l'espectacle, guies pedagògiques al voltant de diverses propostes escèniques, racons per a l'espectador, produccions pròpies de gran embergadura... Projectes que, en definitiva, fan del Teatre Auditori de Granollers un espai viu i obert a la cituadania.
Pla Director 2018 - 2028
El Teatre Auditori de Granollers és un projecte consolidat però que vol seguir creixent, millorant per fer front a una transformació que pugui seguir donant resposta a les noves necessitats socials. En aquesta línia es va crear l'any 2017 el Pla Director 2018-2028, aprovat per la Junta General de Granollers Escena S.L. i redactat per l'equip de Gestió de Granollers Escena S.L. Descarrega el Pla Director 2018 - 2028.
El Teatre Auditori enten la gestió sostenible des de la responsabilitat i la solidaritat, no només en matèria mediambiental (a través del Distintiu de garantia de Qualitat Ambiental), sinó també en altres àmbits de la gestió dels recursos en general i de la pròpia garantia del dret d'accés a la cultura per part de tothom sense crear desigualtats i contribuint al benestar dels ciutadans. El Departament de Territori i Sostenibilitat va renovar el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental al Teatre Auditori de Granollers en la categoria d’equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals i centres culturals, d’acord amb la resolució publicada el 6 de febrer de 2020. El certificat té validesa fins el 6 de febrer de l’any 2023. Més informació.
El Teatre Auditori impulsa, des dels seus inicis, el seu projecte pedagògic en totes les seves dimensions, des de la d'un mateix edifici que eduqui de per si, fins a la creació de projectes on les arts escèniques, la música o la dansa es posin al centre d'un aprenentatge científic, tecnològic, humanístic o social de la comunitat educativa de la ciutat i la comarca. A banda d'una extensa programació familiar sota la marca Patinautes al llarg de tota la temporada, destaquen com a grans projectes educatius del Teatre Auditori el projecte Cantània, Mapadeball i l'òpera infantil, entre d'altres. Més informació.
La cultura és una eina de transformació i benestar social imprescindible, per això el Teatre Auditori de Granollers impulsa projectes socials que tenen impacte directe sobre els sectors de població més necessitats, prenent les arts escèniques i la música com a eina de desenvolupament, integració i benestar. A més, l'equipament treballa perquè els seus espais públics puguin ser utilitzats per tothom amb iniciatives que milloren l’accessibilitat com són per exemple la interpretació d'espectacles en llengua de signes, els serveis de bucle magnètic o de subtitulació o l'aplicació dels criteris de lectura fàcil en les nostres comunicacions, entre d'altres. Més informació.
El Teatre Auditori entén la cooperació com la responsabilitat pública per interactuar amb el seu entorn, generar noves sinèrgies i enfortir un sector capaç de generar oportunitats econòmiques, de revitalització urbana i millores en els serveis que oferim a la ciutadania. És per això que el Teatre es posiciona com un projecte prioritàriament d'àmbit comarcal amb voluntat d'interactuar amb iniciativa pública i privada. Exemple d'aquesta visió global i de cooperació amb l'entorn, és el projecte Escena grAn.
El Teatre Auditori s'ha especialitzat en la promoció i difusió de les arts en viu, entenent-les com a focus de desenvolupament de talent, imaginació, creativitat i pensament. Una ciutat com Granollers, que compte amb importants equipaments culturals en tots els àmbits artístics, científics i culturals, ha de garantir un entorn permeable al ciutadà capaç d'encomanar la sinèrgia artística, cultural i científica entre els seus ciutadans. Aquesta aposta permet al projecte del Teatre Auditori, conjuntament amb l'Escola Municipal de Música, convertir-se en un espai permanentment obert al ciutadà.
El Teatre Auditori ha experimentat una obertura en els seus últims anys que ha permès una major implicació de projectes locals procedents d'entitats i ciutadans en diferents projectes que han cridat a la seva participació. El nou paradigma de participació ha provocat en el Teatre Auditori una important transformació general, amb una especial adequació física dels espais públics, ampliant el seu caràcter acollidor, i amb l'impuls de diverses iniciatives de caràcter participatiu. Més informació.