Connexions

En el marc del projecte Coenzims i dins les activitats entorn a l'espectacle Save the temazo (presentat al Teatre Auditori el 30 d'octubre) hem volgut preguntar a diferents persones que representa per ells la música. Aquestes són algunes de les respostes:

Col·lectius participants:
- El Xiprer
- Dones de Can Gili
- Espai Jove Font Verda
- +Oportunitats (Dimas)

Aquest és el vídeo resultat del procés de treball amb els diferents col·lectius que, a més, es va projectar durant l'espectacle Save the temazo:

El Teatre Auditori de Granollers impulsa el Projecte Coenzims des de fa sis anys. Entre els objectius marcats en el pla estratègic trobem potenciar la dimensió social, educativa i cultural de la seva programació, entenent-la com a eina de desenvolupament social. Per aconseguir aquest objectiu desplega accions orientades a aprofundir i potenciar els continguts artístics per facilitar la creativitat i el pensament crític i enfortir artísticament els projectes comunitaris de la ciutat, per promoure l'apoderament i la reapropiació ciutadana dels recursos culturals.

Temporada 22/23

Activitats al voltant dels espectacles de la programació

De setembre a desembre de 2022, Coenzims està desplegant diverses activitats amb diferents col·lectius de la ciutat al voltant de 4 espectacles. Concretament, el programa treballarà amb 9 serveis de l’ajuntament, 10 col·lectius de la ciutat i una desena de persones especialistes i expertes en facilitació amb gran diversitat d’experteses.  

  • A principis d’octubre, i a partir de l’espectacle de música i circ Save The Temazo, es va iniciar un procés d’etnografia musical amb el qual, a partir de diversos formats i mediat per diverses disciplines, s’ha convidat a parlar a tres col·lectius de la ciutat: El Centre Obert Font Verda, El Xiprer i Dones de Can Gili. Els participants han fet un viatge a través de les músiques individuals per tal de connectar i conèixer les músiques col·lectives de la ciutat. El procés va culminar amb l’assistència a l’espectacle per part dels participants i les seves famílies i amb una sessió de Fòrum musical en la qual les persones participants van posar en comú el seu tema a través del qual s’han conegut i apropat a realitats d’una ciutat diversa i plural. A més d’aquest procés de treball amb aquests col·lectius, els alumnes de 3r de l’Escola Ponent de Granollers i un grup de gent gran del Servei d’Esports de l’Ajuntament han realitzat durant el mes d’octubre tallers de circ al Teatre Auditori amb David Cuspinera, actor, acròbata, ballarí i professor de tècniques de circ llicenciat per l’Institut del Teatre de Barcelona. Els participants del taller van assistir també a l’espectacle, el passat 30 d’octubre.
  • A partir de l’espectacle Cr#sh (tothom pot caure), s’ha fet un procés amb joves de l’Hospital de dia per a adolescents gestionat pel CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil). Les sessions, dinamitzades per l’associació Abilis, han permès generar un espai de seguretat i conversa en el que a través del cos i la paraula s’han abordat els malestars des d’una perspectiva comunitària. Els tallers s’han dut a terme al CSMIJ i el grup ha assistit també a l’espectacle el passat dijous, 3 de novembre, en la seva sessió matinal. 
  • A mitjans de desembre, i a partir de l’espectacle Non Stop Gospel 2.0 es realitzarà un petit procés amb el programa Niu, un espai grupal de dones embarassades en risc d’exclusió vinculat a Serveis Socials. La proposta es concretarà en la realització de dues sessions a través de les quals la música, el cant, la veu i el so, s’utilitzaran com a elements per a la cura de l’embaràs, el part i el futur vincle amb el nadó.  

I a mesura que es conegui la programació dels propers mesos, s’aniran fent noves connexions entre els espectacles i els diferents grups i col·lectius de la ciutat, amb la finalitat de crear noves experiències culturals compartides.