Horaris de Setmana Santa

Les taquilles del Teatre Auditori romandran tancades del divendres 29 de març fins al dilluns 1 d’abril, ambdós dies inclosos. Recordeu que sempre podeu comprar entrades a les webs www.escenagran.cat i www.teatreauditoridegranollers.cat

No hi haurà servei de cafeteria al Restaurant social El Gato Verde de dilluns a divendres de 16 h a 20 h. El servei de restaurant migdia serà de dimecres a diumenge de 13 h a 15.30 h i els sopars, divendres i dissabtes de 20.30 h a 23 h.

MÉS INFORMACIÓ

×

Temporada 21-22

Episodis

Episodi 1. Pilot
Episodi 2. Mozart concertant: el cànon clàssic
Episodi 3. L'enigma Garreta i la bellesa del cant
Episodi 4. Opera per a tothom!
Episodi 5. Poemari: música i lletra
Episodi 6: There is no rose: Nadal i arpa
Episodi 7: Maneres de fer música: Cafè Saumell
Episodi 8: Amor i mort: Cartes íntimes, cartes d'amor
Episodi 9: Altres (noves?) músiques: Frames Percussion
Episodi 10: El Rèquiem de Mozart
Episodi 11: Música i educació 'Greta i els trihumans'
Episodi 12: Un Messies del segle XXI?
Episodi 13: "La Pastoral" i la música programàtica
Episodi 14: "Les Eines: mantenir viu el foc en comptes de venerar les cendres"

Episodi 14

 

En el marc del centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya el Cor Jove AMics de la Unió ofereix Les Eines, amb un repertori basat en cançons tradicionals. A partir d’això parlem de caçar cançons, de què és vell i què és nou, de si els instruments són eines com qualsevol altra o no i, amb tot això, tanquem aquesta primera temporada de Sons en el Temps tot esperant a veure què ens espera a la següent!

Us deixem aqui els enllaços a les diverses organitzacions que esmentem a l’episodi:
Fira Mediterrània
Càntut
(a)phònica

També parlem de la Biblioteca de Catalunya i us recomanem el podcast "Una Caixa de Sorpreses"

A l’episodi esmentem algunes mostres de músiques tradicionals de diverses cultures associades a les feines agrícoles com ara aquestes:
Eliseo Parra. Las panaderas.
Lightning- Long John (Old song by a chain gang)
Farmers Singing in Ghana

I pels qui no conegueu en Xavier Lozano, de qui també parlem, aqui us podeu fer una idea de la seva feina: On és la música? | Xavier Lozano | TEDxPlaçadelForum

Finalment, us deixem la referència del llibre que comentem on es fa una reflexió filosòfica sobre els instruments musicals:
El instrumento musical | Editorial Acantilado

Episodi 13

En plena primavera ens encanta la proposta de l’OCGr d’oferir la Pastoral de Beethoven. A partir d’aquesta fantàstica obra parlem sobre l’ús que s’ha fet de la natura com a tema d’inspiració en la història de la música així com que mirarem d’explicar què és la música programàtica tot escoltant Vivaldi, Mozart, Dukas, Rautavaara i, és clar, Beethoven!

Per a il·lustrar l’episodi hem fet servir fragments d’aquesta versió de la Pastoral: Symphony No. 6 "Pastoral" - Album by Ludwig van Beethoven, Riccardo Muti, Philadelphia Orchestra | Spotify

I aquí teniu les músiques que sonen quan parlem d’altres obres.

Episodi 12

L’Albert Guinovart i en David Pintó han escrit una obra titulada El Messies per encàrrec de la Societat Coral Amics de la Unió. En aquest episodi ens preguntem què vol dir escriure un Messies a dia d'avui i ens ho acaben responent els autors mateixos.

En aquest episodi revisem també alguns dels aniversaris de l’Escola de Música Amics de la Unió i aquí us deixem el vídeo que van fer pels 20 anys: Qualsevol nit pot sortir el sol - 20 anys Escola de Música Amics de la Unió i un fragment del muntatge de Mar i Cel fet pel 15 aniversari.

Episodi 11

Quan deixa de ser educatiu un concert? No sabem si la música serveix per alguna cosa o bé si, justament, la gràcia és que no serveix per a res. En tot cas, nosaltres tenim ben clar que les propostes que relacionen la música i l’educació a la nostra ciutat són molt necessàries i ens agraden molt.

En aquest episodi parlem de l’èxit que representa veure en concert a Granollers un pianista com en Víctor Braojos, format al conservatori de la ciutat i que actualment té un peu aquí i l’altre a Londres. També aplaudim el Jove Projecte Orquestral impulsat per en Josep Maria Sauret i una gran part de l’episodi el dediquem a l’òpera infantil que s’impulsa cada dos anys a Granollers i que enguany serà “Greta i el Trihumans”. Un projecte molt ambiciós que si no coneixeu més val que hi pareu atenció. A partir de tot plegat, com sempre, ens anem embolicant i parlem de tot i de res.

Si voleu conèixer el darrer disc d’en Victor Braojos el teniu aquí.

Us deixem també informació sobre el doctor Mario Alonso

Aqui podeu llegir l’entrevista a l’Ester Bonal.

I aqui teniu enllaços a alguns dels projectes educatius que esmentem:
Orquesta de Instrumentos Reciclados de Cateura
Qui som – ARTransforma
Cantània - L'Auditori
  

Episodi 10

Què podem dir que no s’hagi dit abans de la missa de rèquiem de W. A. Mozart? Doncs ben segur que res, però passem una bona estona compartint allò que ens fa pensar aquesta gran obra de la cultura occidental.

Per a qui li agradi escoltar les obres abans d’un concert, us recomanem dues versions de l’obra: una dirigida per Jordi Savall i l’altra per Frans Brüggen que tenen una cosa en comú: a les dues hi va participar el músic granollerí Carles Riera, inspirador del títol del nostre podcast:

En el podcast també parlem de la pel·lícula Amadeus que, si no heu vist, val la pena que ho feu. No obstant, heu de tenir present que no és gaire fidel a la realitat històrica: Us enllacem un parell de fragments importants en la pel·lícula però que recreen situacions que no van passar mai en la realitat.

En aquesta els guionistes imaginen en Mozart dictant el Rèquiem a Salieri: Mozart and Salieri write 'Requiem in D Minor' (Full HD) - Amadeus (1984)

I aquestes dues escenes intenten explicar com la genialitat de Mozart devia afectar als seus contemporanis:

Finalment, si us interessa el llibre La gran transformación de la Karen Armstrong, el podeu demanar a qualsevol biblioteca pública. Aqui en teniu una ressenya: Entre la razón y la compasión | Babelia | EL PAÍS

Episodi 9

Ens preparem per a un concert de música del segle XX per a instruments de percussió parlant de trens, del gamelan de Bali, de la basílica de Sant Marc de Venècia i d’helicòpters, per acabar amb música de Bach!

Si voleu coneixer millor als Frames Percussion, aqui teniu el seu web.
I si voleu escoltar les músiques que sonen en el podcast, us deixem a continuació una playlist d’Spotify i alguns vídeos de Youtube:

Episodi 8

L’Orquestra de Cambra ens proposa escoltar “cartes íntimes”. Algunes d’amor, altres de desamor o, fins i tot, de dol per la mort. I això ens fa pensar en un altre concert de la temporada en el que sentirem una elegia de Maurice Ravel: Le tombeau de Couperin, adaptada per a piano i oboè. Vaja, que comencem parlant de música orquestral i acabem parlant d’oboès. La qüestió és que, com sempre, gaudim de la música i ens preparem per anar de concert.

Com comentem a l’episodi, en el concert de l’orquestra hi sentirem la veu de la Carolina Alabau. Si la voleu conèixer millor podeu visitar el seu web.

I si us interessa veure la pel·lícula Le Roi danse de la que també parlem, aqui en teniu més detalls. Segur que la podeu trobar a plataformes com Filmin o bé a la xarxa de biblioteques públiques.

I també a les biblioteques o a qualsevol llibreria podeu demanar el llibre que recomana la Laia en aquest episodi: Suite Barcelona de Jordi Carrió.

I, com sempre, podeu escoltar les músiques que sonen al podcast:

Episodi 7

El Cicle Carles Riera ens proposa un concert de música antiga amb un repertori del segle XIX... Això ens fa reflexionar sobre què vol dir això de "música antiga" i com treballen els intèrprets d'aquest món. Parlem amb l'Oriol Garcia, de l'Ensemble Una Cosa Rara, protagonistes del concert i parlem de música tot prenent un cafè.

Com sempre, us deixem alguns enllaços relacionats amb el que comentem a l’episodi:

Si no coneixeu a la Cristina Pluhar i el seu grup l’Arpeggiatta, visiteu el seu web o exploreu per les nombroses músiques que tenen publicades a spotify o a youtube.

Us recordem que al podcast us hem recomant que per a ambientar-vos a Cuba llegiu El vell i la mar de Hemingway.

Per coneixer millor la figura de Manuel Saumell podeu escoltar aquest episodi de la secció “Navegants de cadira” de l’Anna Costal al programa de Catalunya música “El Taller del Lutier”.

Per ampliar informació sobre l’Ensemble Una cosa rara visiteu el seu web: https://www.ensembleunacosarara.com/ i podeu fer un tast del que escoltarem al concert al seu canal youtube.

Finalment, us deixem com sempre la playlist de músiques que sonen al podcast:

Episodi 6

Per a preparar el concert de veus blanques i arpa que oferiran Veus i el Cor Jove Amics de la Unió parlem amb la Marta Dosaiguas sobre l'obra de Johan Duijk que s'hi interpretara i també amb l'arpista Esther Pinyol sobre tots els secrets del seu instrument.

En aquest episodi hi ha moltes recomanacions discogràfiques, que potser us donen alguna idea de cara als regals de Reis! aqui us els deixem referenciats: 
- El primer és There is no rose, que inclou l’obra A Ceremony of Carols amb una joveníssima Esther Pinyol i un Cor Infantil Amics de la Unió que encara no es deia “Veus”: There is no rose.
El podeu comprar al web del cor Veus: aquí.

Si voleu escoltar A Ceremony of Canticles de Johann Duijk haureu de venir al concert perquè no està enregistrat, però si teniu interès en la partitura si que està publicada per Ficta aquí.

El disc de l’Arianna Savall del qual parla la Laia en el podcast és aquí, que podeu comprar a qualsevol establiment.

I si heu escoltat fins al final, sabeu que el concert comptarà també amb l’actuació del Blooming Duo, de qui us recomanem el disc complicitats que podeu comprar aquí o bé escoltar-lo a Spotify.

Finalment i com fem sempre, us deixem una playlist amb les músiques que han sonat en el programa: 

Episodi 5

Els tres cors residents al Teatre Auditori de Granollers obren temporada "a casa" amb un concert on poesia i música es troben. I nosaltres ens preguntem on són els límits entre una cosa i l'altra i com s'han relacionat aquestes dues arts al llarg del temps. Parlem de la veu com aquest instrument tant especial que tots tenim i fins i tot intentem imaginar com posar música a un poema, tot plegat en menys de mitja horeta!

Per ampliar informació sobre els cors de la Societat Coral Amics de la Unió, visiteu el seu web.

I per saber-ho tot sobre el pianista Jordi Masó, visiteu aquest web.

Al poscast parlem d’una TED-Talk d’en Benjamin Zander que podeu veure a Youtube: TED-Talk.

Si voleu més informació sobre l'experiència Symphony del Caixaforum visiteu el seu web.

I finalment, aquí teniu “l’Ametller” d’en Bernat Vivancos.

Ah! i us deixem com sempre la playlist de músiques que sonen al podcast:

Episodi 4

Ens agrada l'òpera i ens agrada que al TAG es puguin veure les produccions dels Amics de l'Òpera de Sabadell! en aquest episodi revisem les 3 òperes que es podran veure aquesta temporada i parlem de si l'òpera és o no una cosa elitista... A més, comptem amb la col·laboració de dues persones que ens ajuden a conèixer millor el projecte d'Òpera a Catalunya.

Aqui podeu escoltar les tres òperes que presenten els Amics de l’Òpera de Sabadell aquesta temporada:

I també us recomanem el web Kareol.es on trobareu una gran quantitat de llibrets d’òpera traduïts al castellà. Us deixem l’enllaç directe a les que veurem al TAG:
El barber de Sevilla
Don Pasquale
Rigoletto

Si voleu més informació sobre el projecte Streetwise Opera del que també parlem a l’episodi, aqui teniu el seu lloc web.

I aqui teniu informació sobre el projecte d’òpera comunitària “La gata perduda” impulsat pel Liceu de Barcelona.

I és clar, no deixeu de visitar el web dels Amics de l’Òpera de Sabadell!

Episodi 3

Parlem del Cicle Carles Riera a partir de les cançons de Garreta. A més, recitem poesia, parlem de sardanes, de lieder, de Pau Casals, d’en Jaume Cabré i de jazz. I com ja és marca de la casa ens desviem del tema per dir tota mena de coses sobre la música i el que ens fa pensar o sentir!

Aqui teniu la playlist amb les cançons que han sonat a l’episodi i alguna versió de la resta de peces que sonaran al concert així com totes les cançons del disc Records i Somnis:

Com expliquem al podcast, Records i Somnis es va enregistrar al Teatre Auditori de Granollers i està publicat per FICTA. Aquí el teniu.

L’estiu passat la revista 440Clàssica va dedicar un número especial a Garreta que podeu adquirir aquí.

I si encara voleu aprendre més coses sobre Juli Garreta, podeu tafanejar pel catàleg del seu fons documental conservat a l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols aquí.

En l’episodi la Laia recomana el conte “Opus pòstum”, de Jaume Cabré, que forma part del llibre “Viatge d’hivern”. El podeu llegir aquí.

Finalment, aqui teniu alguns altres enllaços que esmentem en el podcast:
El Museu Pau Casals
JazzGranollers

Episodi 2

A partir de les simfonies concertants de Mozart ens preguntem què vol dir "clàssic" i perquè hi ha compositors que se senten més que altres. Recomanem llibres de grans savis com Harnoncourt i de divulgadors com James Rhodes i recomanem un mapa virtual de dones compositores!

Si teniu ganes d’escoltar les músiques que han sonat a l’episodi les teniu en aquesta playlist:

Aquí teniu el llibre d’Harnoncourt que la Laia us recomana en aquest episodi.

El mapa de dones compositores de la Sakira Ventura el trobareu aquí.

També hem parlat del pianista i divulgador James Rhodes i del llibre al qual ens referim a l’episodi Instrumental.

Episodi 1

Expliquem d'on surt el nom del podcast, revisem que ens espera a la temporada de clàssica del Teatre Auditori de Granollers de 2021/22 i avancem quins temes ens suggereixen els concerts que s'hi podran escoltar, ja siguin els de l'Orquestra de Cambra de Granollers, els del Cicle Carles Riera o els dels cors d'Amics de la Unió.

I les músiques que han sonat al primer episodi > aquí

A la playlist no hi trobareu músiques del Cafè Saumell, però a Youtube si: