Cicle Òpera

Cicle Òpera Catalunya

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van engegar la idea de portar les òperes produïdes a Sabadell a altres poblacions, entre elles Granollers. Així, el 1989 va néixer el cicle Òpera a Catalunya.

El Teatre Auditori de Granollers ha programat totes les òperes del cicle des del 2002 i fins avui, conscient de la importància de donar impuls a un projecte del qual Catalunya n’era òrfena. Els resultats culturals d’aquest projecte són, des dels seus inicis, més que positius fent que milers de persones del país descobreixin el món de la música, l’òpera i el simfònic sense sortir dels seus municipis. Òpera de qualitat i propera a l’espectador.

Programació Òpera setembre 2021 -juny 2022

Gaudeix de les òperes El barber de Sevilla, Don Pasquale i Rigoletto

El 100% de l'òpera de la temporada a 90 €!

Fes el teu abonament aquí 

Presentacions d'Òpera

Vols treure-li tot el suc a l'òpera? No et perdis les presentacions del musicòleg Marc Heilbron que tenen lloc a la sala petita a les 17 hores, una hora abans de la representació al Teatre Auditori de Granollers. Sortiràs entusiasmat i amb ganes de més!

Marc Heilbron és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i doctor per la Universitat de Bolonya, becat pel Reial Col·legi d’Espanya. Va ser fundador i redactor en cap de la revista Ópera Actual. Ha treballat al Gran Teatre del Liceu i ha estat investigador contractat del Departament de Musicologia del CSIC (2000-2004). Ha participat en projectes de recerca nacionals i internacionals entre els quals European Life in Europe 1600-1900 de la European Science Foundation i ha publicat treballs de recerca sobre temes de dramatúrgia musical. És co-autor d’Història de l’Òpera italiana i Discoteca ideal de la ópera i editor de Colección de cuarenta ejercicios o estudios progresivos de vocalización de Mariano Rodríguez de Ledesma.

Descobreix la programació del Cicle d'Òpera

Don Pasquale
De Gaetano Donizetti
06.03.22 | 18:00 h
Amants de la clàssica Clàssica i Òpera
Rigoletto
De Giuseppe Verdi
22.05.22 | 18:00 h
Amants de la clàssica Clàssica i Òpera
El barber de Sevilla
Una òpera de Gioachino Rossini
14.11.21 | 18:00 h
Amants de la clàssica Clàssica i Òpera

Projeccions d'òpera al Cinema Edison

Aquesta temporada 2021-2022 el Cinema Edison projectarà diverses òperes de gran prestigi realitzades al Gran Teatre del Liceu o a l'Arena de Verona, entre d'altres. 

  1. TOSCA. Emissió de l'òpera realitzada al Gran Teatre del Liceu. 21 d'octubre a les 19 hores. Entrades
  2. AIDA. Emissió de l'òpera realitzada al Gran Teatre del Liceu. 16 de desembre. Entrades
  3. CARMEN. Emissió de l'òpera realitzada a l'Arena de Verona. 27 de gener a les 19 hores. Entrades

Compra de l'abonament de les tres òperes aquí

Presentacions prèvies de les projeccions

Les òperes projectades al Cinema Edison vindran precedides, 30 minuts abans de l'inici de la projecció, per una presentació de la soprano i divulgadora Begoña Alberdi. Nascuda a la ciutat de Barcelona, la soprano Begoña Alberdi és una de les veus més reconegudes en el món de la lírica actual. La bellesa de la seva veu, la tècnica acurada i l'exquisit fraseig la converteixen en una excel·lent cantant.

La seva popularitat ha crescut aquestes últimes setmanes per ser la primera soprano que va tenir la iniciativa de cantar cada dia des del balcó de casa seva durant el confinament per agrair als Serveis sanitaris la tasca que estan fent en aquesta pandèmia i per la seva interpretació de El cant dels Ocells a la Basílica de la Sagrada Família a Barcelona per celebrar el Sant Jordi 2020 retransmès per tot el món.