2021 | Mapadeball

Mapadeball és un projecte adreçat a professors i estudiants d’instituts d'ensenyament secundari  que té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. És un projecte educatiu integrador que, sense treure valor al treball de cos i la seva consciència, aporta també  valors com l’esforç, la responsabilitat, la generositat, el compromís i la constància. 

Aquest projecte és una reformulació del Tots Dansen impulsat pel Mercat de les Flors en col·laboració amb el Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. Al Vallès Oriental és impulsat pel Teatre Auditori de Granollers, la Fundació Cultural de Granollers AC, en col·laboració amb alguns ajuntaments de les poblacions que en formen part. 

Aquest curs 2020/2021 hem hagut de fer una reformulació per adaptar el projecte a les mesures COVID i poder donar-hi una continuïtat amb les restriccions que la situació sanitària imposa.

D'aquesta manera, els assajos s'han treballat per grups bombolla i l'espectacle final serà enregistrat per VOTV els dies 10 i 13 de maig, a porta tancada, i es presentarà i s'emetrà posteriorment (data a concretar).

Equip d'artistes implicats i espectacle

El projecte parteix d’una proposta artística en dansa dissenyada per un coreògraf/coreògrafa per portar-lo a terme amb alumnes i professors de diferents centres de secundaria. Aquesta partitura coreogràfica es transmetrà a cada formadora i al professorat inscrit a les sessions de formació, perquè la puguin implantar i traslladar als joves.

Sònia Gómez va ser la coreògrafa seleccionada per dirigir la coreografia del curs passat i en no poder-se portar a terme, Pinya serà la peça que també s’interpretarà aquest curs, adaptada per a ser interpretada per grups classe i en un espai obert, sigui el patí o al carrer.

L’espectacle Pinya consisteix en un treball de recerca col·lectiva entre els formadors i els estudiants per trobar un discurs que visibilitzi les passions, desitjos i capacitats dels joves així com també les seves angoixes i frustracions. 

Coreografia: Sònia Gómez
Formadores: Silvia Sant Funk i Carmen Nàjera
Instituts participants:
Institut Bellera
Institut LAURO

Vídeos del making off i de les dues gravacions

Fotos dels assajos a Roca Umbert Fàbrica de les Arts