Temporada 22-23

Episodis:

Episodi 1: Presentació de la temporada 22/23
Episodi 2: Impressionisme místic (amb Josep Maria Roger)
Episodi 3: Calidoscopi i sinestèsia

Episodi 3

Es poden sentir els colors? Es pot veure la música? El concert Calidoscopi del Cor de Cambra de Granollers ens fa reflexionar sobre aquestes idees i parlem de com les sensacions que generen les diverses arts en els nostres sentits poden arribar-se a confondre.

Us deixem com sempre enllaços relacionats amb les coses que comentem. Podeu investigar sobre en Neil Harbisson o si preferiu escoltar-lo a ell directament, podeu mirar aquest video:

A més, com a cada episodi, recomanem un podcast, avui sobre storytelling: Gabinete de Curiosidades i ja que parlem en part de la relació entre música i arts visuals, la Laia us recomana el llibre Music in Art i també té un record per al dibuixant i humorista gràfic Sempé que va morir fa uns mesos i que va dedicar gran part dels seus dibuixos al món de la música.

I ja sabeu que podeu escoltar totes les músiques que han sonat a l’episodi en aquesta playlist.

Episodi 2

Els dos primers concerts de la temporada giren a l’entorn del piano i ens permeten relacionar la música barroca amb la del Romanticisme. Per parlar de tot això ens visita el pianista Josep Maria Roger, a qui sempre és un plaer escoltar.

Amb ell parlem de Bach i de les dues llegendes de Liszt dedicades a Sant Francesc d’Assís i a Sant Francesc de Paula. Aquí teniu imatges dels dos sants a veure si escoltant l’episodi sabeu quin és quin:

També hem parlat del viatge d’hivern de Schubert  que ens ha portat a recomanar un llibre i i un enregistrament musical.

El llibre és la traducció del Winterreise feta per Miquel Desclot.

I l’enregistrament és aquesta versió de l’obra amb el Quartet Brossa i la Judit Neddermann.

Acabem amb la nostra recomanació podcastil que és en aquesta ocasió per a Domini Màgic, un podcast literari d’Anna Ballbona.

I ja sabeu que podeu escoltar totes les músiques que han sonat a l’episodi a la nostra playlist.

Episodi 1

Engeguem la nostra segona temporada i ho fem amb novetats: enregistrament del Podcast a Ràdio Granollers, nova imatge i més coses que expliquem en aquest primer episodi, en el qual fem una repassada de quins concerts ens esperen els propers mesos i, per tant, de què parlarem en els propers episodis.

Com sempre, aquí teniu les músiques que han sonat a l’episodi d’avui: Presentació de temporada 22-23.

I comencem una petita secció de recomanació de podcasts amb Un Espai al Pentagrama, una proposta de Ficta i l’Alba Nogueras.