Vols estar al dia?

Subscriu-te al nostre butlletí!

 

Subscriu-te

×

Sons en el temps

 

Sons en el temps és el títol d'un llibre del músic i pedagog granollerí Carles Riera que pretenia apropar la música clàssica a tots els públics.

Amb el mateix esperit la Laia Saperas i l'Oriol Padró comenten les propostes de la temporada de música clàssica que tindrem al Teatre Auditori de Granollers i es fan preguntes sobre les obres, els compositors, els músics i els projectes que s'hi poden conèixer.

  • Podeu descarregar part del llibre Sons en el Temps d’en Carles Riera aquí.
  • Us podeu subscriure al nostre Podcast per RSS a iVoox o a Spotify.
  • I no deixeu de visitar les xarxes socials de Sons en el temps! Twitter | Instagram | Facebook

Amb el suport de: 

Episodi 3

Parlem del Cicle Carles Riera a partir de les cançons de Garreta. A més, recitem poesia, parlem de sardanes, de lieder, de Pau Casals, d’en Jaume Cabré i de jazz. I com ja és marca de la casa ens desviem del tema per dir tota mena de coses sobre la música i el que ens fa pensar o sentir!

Aqui teniu la playlist amb les cançons que han sonat a l’episodi i alguna versió de la resta de peces que sonaran al concert així com totes les cançons del disc Records i Somnis:

Com expliquem al podcast, Records i Somnis es va enregistrar al Teatre Auditori de Granollers i està publicat per FICTA. Aquí el teniu.

L’estiu passat la revista 440Clàssica va dedicar un número especial a Garreta que podeu adquirir aquí.

I si encara voleu aprendre més coses sobre Juli Garreta, podeu tafanejar pel catàleg del seu fons documental conservat a l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols aquí.

En l’episodi la Laia recomana el conte “Opus pòstum”, de Jaume Cabré, que forma part del llibre “Viatge d’hivern”. El podeu llegir aquí.

Finalment, aqui teniu alguns altres enllaços que esmentem en el podcast:
El Museu Pau Casals
JazzGranollers

Episodi 2

A partir de les simfonies concertants de Mozart ens preguntem què vol dir "clàssic" i perquè hi ha compositors que se senten més que altres. Recomanem llibres de grans savis com Harnoncourt i de divulgadors com James Rhodes i recomanem un mapa virtual de dones compositores!

El llibre d’Harnoncourt que la Laia us recomana en aquest episodi és aquest: 

El mapa de dones compositores de la Sakira Ventura el trobareu aquí.

També hem parlat del pianista i divulgador James Rhodes i del llibre al qual ens referim a l’episodi Instrumental.

I si teniu ganes d’escoltar les músiques que han sonat a l’episodi les teniu en aquesta playlist:

Episodi 1

Expliquem d'on surt el nom del podcast, revisem que ens espera a la temporada de clàssica del Teatre Auditori de Granollers de 2021/22 i avancem quins temes ens suggereixen els concerts que s'hi podran escoltar, ja siguin els de l'Orquestra de Cambra de Granollers, els del Cicle Carles Riera o els dels cors d'Amics de la Unió.

I les músiques que han sonat al primer episodi > aquí

A la playlist no hi trobareu músiques del Cafè Saumell, però a Youtube si: