Temporada 24-25

Episodis:

Episodi 1: Al principi va ser el ritme
Episodi 2: Com si els Beatles no haguessin existit

Episodi 2

Vivaldi és un dels noms més populars de la història de la música. Com que aquest octubre podrem gaudir de dos concerts centrats en la seva música ens plantegem què hauria passat si la seva obra no ens hagués arribat. De fet, expliquem que durant 200 anys la major part de les seves partitures eren totalment desconegudes en el món de la música ja que no seria fins a la dècada de 1950 que es comencés a publicar.

En aquest episodi també esmentem per sobre el paper de Mendelssohn en la recuperació de la música de Bach al segle XIX. Si voleu aprofundir en aquest tema us recomanem que llegiu aquest article.

Pel que fa al text de la Sara Guastevi que també esmentem el podeu llegir aquí. El llibre de Sardelli d’on hem tret gairebé tot el que expliquem és aquest: El caso Vivaldi. I finalment, si voleu escolar amb calma la música de Max Richter que ha sonat durant el programa i també el Gloria de Vivaldi, us els deixem en aquesta llista.

Episodi 1

Comença la quarta temporada de Sons en el Temps i ho fem mirant al primer concert de la temporada granollerina, protagonitzat pel flautista Claudi Arimany. Per això mirem molt enrere en el temps per descobrir que la flauta és un dels instruments més antics i universals que hi ha. A més, fem una pinzellada a la temporada granollerina de música clàssica 2024/25 per anar escalfant motors!

Per a les explicacions sobre la flauta hem fet servir bàsicament dos diccionaris que són obra del mateix autor, en Ramon Andrés. un és el seu diccionari d’instruments musicals i l’altre el de música, mitologia, màgia i religió. Dues obres de referència que us recomanem moltíssim.

I si voleu escoltar amb calma les músiques d’aquest episodi, aquí us en deixem la llista d'Spotify de l'episodi.