Els alumnes participants

Guillem Buded i Candela González, de l'Escola Mogent de La Roca del Vallès

"He après que s'ha d'estar més temps amb els amics i deixar de banda les pantalles digitals"

T'ha agradat participar en el projecte Cantània?

GUILLEM: A mi sí que m'ha agradat fer el projecte Cantània perquè és una forma de passar-t'ho bé amb música i alhora treballar.

CANDELA: A mi m’ha encantat participar en el projecte de Cantània!

Què és el que més t'ha agradat? I el que t'ha resultat més difícil?

GUILLEM: El que més m'ha agradat és aprendre una coreografia diferent i divertida per a cada cançó i el que m'ha resultat més difícil és aprendre cada cançó de la Cantània.

CANDELA: El que més m’ha agradat ha estat cantar les cançons, però m’ha sigut difícil estudiar-ne la lletra!

Com definiries tu el projecte Cantània?

GUILLEM: És un projecte musical que crea un autor cada any per a les escoles. Normalment, les escoles que participen són alumnes de 5è curs.

CANDELA: Jo el definiria com un entreteniment i a la vegada que una tasca.

Què t'emportes d'aquesta experiència?

GUILLEM: Jo he après amb les cançons d'aquesta Cantània que s'ha d'estar més temps amb els amics i deixar de banda les pantalles digitals.

CANDELA: He après a vocalitzar més i a pronunciar millor algunes paraules en català. Jo crec que m'emporto uns bons dies de passar-ho bé.

Pujar a l'escenari del Teatre Auditori i presentar "Virtual" davant el públic era, segurament, un dels moments més esperats per a tots vosaltres. Com heu tancat aquesta edició?

GUILLEM: Sabem que l'espectacle que havíem de presentar ha quedat anul·lat i que per acabar el projecte d'alguna manera, qui ha volgut, ha penjat un vídeo cantant alguna cançó a les xarxes socials.

CANDELA: Doncs una mica malament, perquè era una bona oportunitat de poder participar amb altres escoles i fer una mica de treball grupal.

Com heu treballat 'Virtual" des de casa?

GUILLEM: No hem seguit assajant la Cantània en grup o en videoconferències. Però una vegada ens van posar una tasca que consistia en cantar una cançó de la Cantània. Primer havíem de seleccionar quina cançó volíem cantar, després ens havíem de gravar cantant-la i finalment, l'havíem d'enviar al mestre de música. Va ser molt divertit!

CANDELA: Nosaltres hem seguit assajant Virtual des de casa, però era una mica difícil perquè si una cançó no la vam acabar només ens sabíem la lletra i no els acords. Però ho hem intentat i estem contents d'haver participat.