Júlia Barbany

Temporada 2022-2023

Descarrega aquí l'exposició de la JÚLIA BARBANY

Mira el programa El Perfil (VOTV) amb Júlia Barbany Arimany
Una performance que explora el joc i la confusió entre teatre, realitat i absurd

Performer i creadora granollerina d’escena híbrida que situa el seu treball en la ironia i els límits de la performativitat que denomina com a “tova”. La improvisació, els usos de l’humor, la teoria a partir del cos i l’objecte són alguns dels elements clau de la seva pràctica.

Graduada en Teatre Físic per l’Institut del Teatre de Barcelona, ha cursat el programa de màster «LAPS» (Live Art and Performance Studies) a la Theatre Academy d’Helsinki, on va presentar algunes de les seves primeres performances en solitari. Component des de 2016 del Col·lectiu Las Huecas, que es denominen com “un grup de teatre polític en retirada permament”. Han presentat Projecte 92 a nombrosos espais i actualment estan de gira amb la seva segona peça Aquellas que no deben morir, guanyadora dels premis de la crítica i premi l’apuntador 2022. El 2019, Júlia Barbany va presentar la seva primera peça de llarga durada en solitari Official presentation of the gadgets for our salvation, que es presentarà aquest novembre a Llevant Teatre. El work in progress es va poder veure als In_ de La Poderosa i es va estrenar el gener de 2020 a l’Antic Teatre.

Recentment ha estrenat la seva segona peça Diversión Obligatoria, que també veurem a Llevant, en co-producció amb el festival TNT, La innita de l’Hospitalet i L’Antic Teatre. A banda de la seva feina com a creadora, ha participat en diferents processos com a performer amb Sara Manubens (Festival Grec), Cabaret Internet, Polivalents (Hangar.org), Estel Boada (La Capella) o Okey Conance (Festival Salmon) d’entre altres. Recentment, compagina l’activitat de performer i actriu amb l’ajudantia de direcció del director i dramaturg Ivan Morales en la creació d’una nova peça de gran format, així com també en l’acompanyament de lectures dramatitzades a la Sala Beckett. És artista resident de Graner Centre de creació de dansa i arts vives en la categoria d’Artista emergent 2022.

 

Espectacles programats la temporada 22/23

OFFICIAL PRESENTATION OF THE GADGETS FOR OUR SALVATION
de Novembre | 20 h Llevant Teatre

Partint de la idea d’”identitat nacional”, a l’artista se li van plantejar tot un seguit de preguntes entorn de la construcció i deconstrucció d’identitats nacionals. Com l’estètica i el “gadget” articulen dinàmiques d’esperança que, sembla ser, es veuen fallides davant l’imminent apocalipsi.

Finalitzat
2022-2023
Postfunció 'Official presentation of the gadgets for our salvation'
Conversa amb la companyia
ds. 05.11.22 | 21:00 h
Activitats 360º
Official presentation of the gadgets for our salvation
Finalitzat
2022-2023
Official presentation of the gadgets for our salvation
Una proposta sobre la salvació del món
ds. 05.11.22 | 20:00 h
Teatre

DIVERSIÓN OBLIGATORIA
28 d’Abril | 20 h Llevant Teatre

A Diversión obligatoria l’humor s’ha trencat; l’estructura de l’acudit s’ha vist alterada; i les paraules, sons i moviments s’han dislocat. En aquest món d’ombres un personatge lluita entre la depressió i la diversió. Partint d’una investigació sobre l’humor, el títol fa referència a “mandatory fun”; una estratègia que suposadament millora el rendiment d’una empresa a partir d’activitats que evoquen una diversió pretesament espontània entre els treballadors. El “mandatory fun” esdevé el retrat d’una generació deprimida que es manté en l’auto paròdia com a estratègia de supervivència. La nova era del post humor a xarxes entén l'existència des del ridícul i ens dóna la benvinguda a la nova dictadura de l’humor.

Mira el vídeo de la Júlia Barbany al programa Zona Franca (TV3) fent d'El Senyor (personatge de l'espectacle 'Diversión Obligatoria'):

 

Residència amb el col·lectiu de joves del curs +Oportunitats (DIMAS)

En el marc del projecte Coenzims, aquest octubre s’ha iniciat un procés de residència amb el grup de joves del curs +Oportunitats de l’empresa DIMAS, empresa d’inserció socio-laboral de persones amb dificultats d’accés al món laboral o en risc d’exclusió, dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que estan fora del sistema educatiu formal amb l’objectiu d’incorporar-se a la societat de manera autònoma i participativa.

Aquest grup de joves, que establirà una relació estable i de proximitat amb tot allò que passi al teatre al llarg de la temporada, ja ha començat el primer procés de recerca a través de l’artista convidada Júlia Barbany i la seva obra Official presentation of the gadgets for our salvation. Els joves estan explorant la idea de futur incert des de les seves pròpies experiències. Més informació.

 

Notícies relacionades