Mesures excepcionals de prevenció COVID-19 per accedir al Teatre Auditori de Granollers.

 

MÉS INFORMACIÓ

×

Missa Nelson amb Robert King

Finalitzat
2012-2013
DURADA: 

 

1 hora i 30 minuts (entreacte inclòs)

Diumenge 17 de març | 19:00 h

Teatre Auditori - SGNO

Orquestra de Cambra de Granollers (Corrado Bolsi, director)

Cor de Cambra de Granollers (Josep Vila Jover, director)

Marta Matheu (soprano), Anna Tobella (contralt), Albert Casals (tenor), Xavier Mendoza (baix)

Robert King, director

Un convidat de luxe visita l’OCGr. Robert King dirigirà la formació i, conjuntament amb el Cor de Cambra de Granollers, oferiran un magnífic programa: la Missa Nelson de Haydn i la Simfonia Júpiter de Mozart.

La Missa Nelson (o Missa in Angustiis) va ser composta el 1798. El sobrenom de Nelson Messe data del 1800, quan l'almirall Nelson, després de derrotar els francesos en la batalla d'Aboukir va visitar el príncep Esterházy i va assistir a la interpretació en el seu honor de la Missa in Angustiis. L'obra compta amb una instrumentació bastant peculiar, ja que a l'orquestra de cordes, el cor i l'orgue, se'ls han afegit parts de trompeta i timbals; cosa que li dóna un caràcter bèl·lic, però sobretot dota a l'obra d'una brillantor excepcional.

L'última simfonia de Wolfgang Amadeus Mozart, la número 41 en do major, va ser composta el 1788, juntament amb la número 39 en mi bemoll major i la número 40 en sol menor. Aquestes tres magnífiques partitures formen el més gran llegat simfònic del compositor salzburguès, mostrant el seu art en el grau més elevat. Sorprèn, a més, l'espai de temps en què van ser creades: de juny a agost de 1788; cas únic en la història de la música, ja que mai més un músic va compondre obres d'aquest tarannà en tan curt espai de temps.

La grandesa de Simfonia 41 va fer que mereixés el sobrenom de "Júpiter", pel que sembla donat per l'empresari Johann Peter Salomon, ja que la majestuositat i brillantor de l'última simfonia mozartiana sens dubte són dignes de tal apel·latiu.

PROGRAMA:

 

Part I

Simfonia n. 41 “Júpiter” (Kv 551)                                             Wolfgang Amadeus Mozart  (1756 – 1791)

 

Part II

Missa in Augustiis “Missa Nelson” (Hob. XXII: 11)            Franz Joseph Haydn (1732 – 1809)