Constel·lacions

Finalitzat
2015-2016
DURADA: 

50 minuts

Diumenge 01 de novembre | 18:00 h

Teatre Auditori - SGNO

Idea i direcció: Enrique Cabrera
Coreografies: Aracaladanza
Intèrprets: Carolina Arija Gallardo, Jorge Brea Salgueiro, Raquel de la Plaza Húmera, Ignacio Martín Prieto, Jimena Trueba Toca
Assistents de coreografia: Carolina Arija Gallardo, Raquel de la Plaza Húmera
Composició musical original: Mariano Lozano P. Ramos, Luis Miguel Cobo
Coproducció: Mercat de les Flors, Teatro de la Abadía, Comunidad de Madrid

Constel·lacions
Constel·lacions

50 minuts de pura inspiració! Constel·lacions és el nou espectacle de la companyia Arcaladanza, pensat per a nens i nenes a partir de 4 anys i inspirat en l’univers de color del pintor universal Joan Miró.

La companyia ha abandonat amb aquest nou espectacle la seguretat d’allò conegut per la llibertat que inspira el mestre del color. Constel·lacions és el resultat d’un còctel de sensacions en el qual el color, les formes i els jocs ajuden a imaginar com era l’univers del pintor. Una obra que representa el final de la trilogia plàstica que Arcaladanza va començar amb l’obra Nubes, inspirada en El Bosco, i va continuar amb Pequeños Paraísos, a partir de l’obra de René Magritte. Constel·lacions ha suposat tot un repte creatiu per a Enrique Cabrera, director i coreògraf d’Arcaladanza, donada la precisió del llenguatge plàstic del pintor.

La companyia, que porta 18 anys compartint imaginació i dansa amb els més petits, ha rebut el Premi Nacional del Teatre per a la Infància i la Joventut 2010, ha estat premiada en diverses ocasions per FETEN (Fira Europea de Teatre per a Nens i Nenes), guanyadora de diversos prems Max i seguida per molts espectadors a festivals nacionals i internacionals.

Crítica:

Els colors ballen. Cristina Lata (Pisaditas). Una obra de dansa contemporània fantasiosa i molt creativa, ideada per als nens, de gran qualitat tècnica i escènica. Cristina Lata (Pisaditas)

Arcaladanza ens endinsa en un somni en el que els quadres de pintor Joan Miró cobren vida, els colors i les llums ballen, el teló de fons es converteix en un improvisat llenç enorme i els ballarins en la paleta de color de l’artista creant un món imaginari, alegre i màgic. Cristina Lata (Pisaditas)

 “Ballen els colors, les textures, les emociones, fins i tot la matèria: la pintura i les pinzellades (…) L’espectacle aconsegueix el que poques vegades es veu en una obra familiar: que el públic acabi aplaudint amb força entre “bravos”. El País.

“Una alquímia poètica que combina dansa i pintura (…) Amb pensades llums subtils sobre l’escenari, els cinc ballarins donen vida a les pintures del gran pintor surrealista, per delitar als espectadors. Premsa francesa.

Vídeos:

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR