Alba Ventura

Finalitzat
2015-2016
DURADA: 

1 hora

Divendres 29 de gener | 20:00 h

Teatre Auditori - SPNO

Piano: Alba Ventura

Alba Ventura
Alba Ventura

Currículum Alba Ventura:

Nascuda a Barcelona, l’Alba va realitzar el debut com a solista quan tenia 13 anys amb l’Orquestra de Cadaqués i Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. Des d’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de créixer amb invitacions dels millors auditoris europeus com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields de Londres, Concertgebouw d’Amsterdam, Musikverein de Viena, Cité de la Musique de París, Laeiszhalle d’Hamburg, Kölner Philharmonie, Bozar de Brussel•les i la Sala Svetlanovsky de Moscou , i ha actuat també, a més de les principals sales espanyoles, a l’Auditorio Mario Laserna de Bogotà i a l’Auckland Town Hall de Nova Zelanda.

Ha estat dirigida per personalitats com Giovanni Antonini, Howard Griffiths, Miguel Harth-Bedoya, Christopher Hogwood, Salvador Mas, EijiOué, Antoni Ros Marbà i TamasVasary, i ha col•laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra, com la Philarmonia Orchestra, Hallé Orchestra, London Mozart Players, Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria, la Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals.

Recentment s’ha fet amb gran una gira per la Xina i ha ofert recitals en sales importants de Shanghai, Pequín i Guangzhou. El març del 2014 va viatjar als Estats Units convidada per la Societat Chopin de Connecticut a una gira de recitals. Entre els seus darrers compromisos es troben el debut amb el Concert núm. 2 per a piano de Johannes Brahms, amb l’Orquesta de Extremadura i Álvaro Albiach, Beethoven, 4 amb l’Orquestra del Liceu i Josep Pons, i la participació al cicle “Beethoven con acento español” del CNDM amb recitals a l’Auditori de Valladolid, Casa Cordón de Burgos, Auditorio de Cuenca i Festival de Granada.

Va iniciar els seus estudis amb Sílvia Llanas i posteriorment ingressa a l’Acadèmia Marshall on estudia amb Carlota Garriga i rep classes magistrals d’Alicia de Larrocha. Després d’una audició a Berlín, Vladimir Ashkenazy es fa càrrec del seu desenvolupament musical i passa a ser el seu tutor i organitza els seus estudis amb la professora Irina Zaritskaya a la PurcellScholl del Regne Unit i posteriorment al Royal College Of Music. Ha rebut classes magistrals de NikitaMagalof, Maria Joao Pires i RaduLupu. Recentment li ha estat atorgat el Premi Impulsa de la Fundació Príncep de Girona. Va dedicar el seu darrer treball discogràfic a Rachmaninov, que va ser rebut de forma entusiasta per la crítica.

Concert familiar (a les 19 h):

Czerny:
Estudi Op. 740 n. 17 en la menor
Estudi Op. 740 n. 50 en sol menor
Chopin:
Estudi Op.25 n.2
Mendelssohn:
Estudi Op.104b n.3
Granados:
Allegro de Concierto


Concert (a les 20 h):

Czerny:
Estudi Op. 740 n. 17 en la menor
Estudi Op. 740 n. 50 en sol menor
Liszt:
Gran estudi de Paganini n.3 "La Campanella"
"Un sospiro"
"Gnomenreigen"
Chopin:
Estudi Op.10 n.4
Estudi Op.25 n.1
Estudi Op.25 n.2
Estudi Op.25 n.12
Mendelssohn:
Estudi Op.104b n.1
Estudi Op,104b n.3
Debussy:
"Pour les Degréschromatiques",
"Pour les Notes répétées"
Sibelius:
Estudi Op.76 n.2
Scriabin:
Estudi Op.8 n.4
Estudi Op.8 n.12
Prokofiev:
Estudi Op.2 n.1
Estudi Op.2 n.4
Rautavaara:
Estudi Op.42 n.4
Estudi Op.42 n.6

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR