Don Joan

Finalitzat
2015-2016
DURADA: 

90 minuts

Diumenge 15 de maig | 19:00 h

Teatre Auditori - SGNO


Direcció: David Selvas
Interpretació: Julio Manrique, Manel Sans, Anna Azcona, Cristina Genebat, Javier Beltrán i Nausicaa Bonnín (resta de repartiment en curs)
Producció: Teatre Nacional de Catalunya i La Brutal.

Don Joan
Don Joan

David Selvas, ara en el paper de director, estrena Don Joan, una peça revisitada del clàssic de Molière del segle XVII, inspirada en l’exitosa peça teatral El burlador de Sevilla y convidado de piedra de 1630, on el protagonista, és el famós don Joan Tenorio, de Tirso de Molina. Però l’ombra de don Joan és allargada. De fet, l’arquetip d’aquest personatge es va fer famós gràcies a l’obra en castellà de Don Juan Tenorio de José Zorrilla (segle XIX). En aquesta producció del Teatre Nacional de Catalunya i La Brutal, Selvas revisita el mite i el posa davant del mirall en un intent d’actualitzar la figura i fer-la més vigent que mai.

Esclau de la seva pròpia aparença, Don Joan és un home que té por. És un home presoner de si mateix que fuig de la responsabilitat, del poder de les dones, de la vellesa, de Déu i de la mort. També fuig de si mateix i és, sense cap mena de dubte, un compendi de totes les passions humanes i dels desitjos més terrenals.

L’obra de Selvas és un autèntic desafiament que ens mostra un Don Joan ple de contradiccions. Un Don Joan que es mira al mirall i que reneix en un reflex contemporani i encegador, capaç de dur a l’actualitat els patrons de les conductes humanes més universals.

Teaser de l'espectacle:

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR