La setena de Beethoven

Finalitzat
2015-2016
DURADA: 

90 minuts

Diumenge 17 d'abril | 19:00 h

Teatre Auditori - Sala Gran


Orquestra de Cambra de Granollers

Amb la col·laboració d’alumnes de l’EMM Conservatori Josep Maria Ruera
Flauta solista: Claudi Arimany
Direcció: Corrado Bolsi

La setena de Beethoven
La setena de Beethoven

A l’Orquestra de Cambra de Granollers ens agrada fer Ciutat! I és per això que volem tancar la temporada acompanyats, per una banda, amb Claudi Arimany, flautista consagrat del panorama musical internacional, i per l’altra, amb alumnes del Conservatori de la Ciutat.

Claudi Arimany interpretarà acompanyat de l’OCGr un dels concerts per a flauta i orquestra de W. A. Mozart. I tancarà el concert la 7a Simfonia  de Beethoven, gran exponent del romanticisme, a la que el mateix compositor s’hi va referir amb emoció com "una de les meves millors obres". Dirigit per Corrado Bolsi, director artístic de L’Orquestra de Cambra de Granollers, podrem gaudir d’un fantàstic concert on alumnes del Conservatori de Música Josep M . Ruera compartiran faristol amb els músics de l’OCGr.

CLAUDI ARIMANY, FLAUTA SOLISTA

Claudi Arimany va néixer a Granollers (Barcelona). És considerat un dels solistes catalans de més prestigi amb una important trajectòria de gran projecció internacional. Ha actuat sempre com a solista, juntament amb artistes de la talla de J.P.Rampal, M. Nordmann, F. Ayo, N. Zabaleta, V. dels Àngels, C.Orbelian, V.Pikaisen, R.Pidoux, John Steele Ritter, J. Suk, A. Nicolet, J.Rolla, J.J. Kantorov, etc., essent convidat per les més importants orquestres i grups del món tal com l'English Chamber Orchestra, Berlin Philarmonic Athaeneum Quartett Philarmonia Virtuosi de Nova York, Franz Liszt de Budapest, Israel Sinfonietta, Ensemble Orchestral de París, Solistes de Zagreb,Orq. Bach de Munich,Orchestra Internazionale d´Italia, Moscow Chamber Orchestra, Stuttgarter Kammerorchester, Amadeus Chamber Orchestra, Prague Chamber Orchestra, Berliner Kammerorchester i la Filharmònica Txeca entre moltes d'altres.

Claudi Arimany ha ofert concerts a tots els països d'Europa, Rússia, Estats Units, Canadà, Mitjà Orient i Japó, actuant als auditoris més importants tal com el Chicago Simphony Hall, Washington Library of Congres, Carnegie Hall de Nova York, Palau de la Música Catalana, Beethoven House de Bonn, Auditorio Nacional de Madrid, Rudolfinum de Praga, Hollywood Bowl de Los Angeles, Txaikowsky de Moscou, Gasteig de Munich, Lieder halle de Stuttgart, Théâtre Champs Elysées, Salle Pleyel i Salle Gaveau de París o el Suntory Hall i el Bunka Kay Kan de Tòquio.

És membre del tribunal del 'Concours International de Flute J.P.Rampal' que es celebra a París i de molts d´altres concursos internacionals .
Compta amb una àmplia discografia amb prop d´una trentena de CD per a les firmes SONY Classical, NOVALIS, DELOS Int., etc. alguns dels quals han estat premiats. Considerat per Jean-Pierre Rampal com un dels més grans flautistes de la seva generació, van ser companys en els escenaris de tot el món, resultant ser l'hereu d'un estil d'interpretar i d'entendre l'art de la música. Claudi Arimany utilitza en els seus concerts l'emblemàtica flauta d'or W.S. Haynes de J.P.Rampal.

CORRADO BOLSI, DIRECTOR ARTÍSTIC

Neix a Roma, on comença a estudiar violí al Conservatori de Santa Cecília. Continua la seva formació violinística amb P. Vernikov i de música de cambra amb F. Rossi i P. Farulli, membres del Quartetto Italiano.

Arran del seu interès per la interpretació amb instruments originals, viatja a París, on comença a tocar amb l’Ensemble Mosaïques de C. Coin. Més tard desenvolupa una estreta col·laboració amb C. Hogwood, F.Biondi i J. Savall, i ofereix incontables concerts per tot Europa així com realitza nombrosos enregistraments.

Ha correat una intensa activitat concertística com a solista, intèrpret de cambra, concertino o concertino-director, que inclou un ampli repertori  que va des de la música antiga fins a la de compositors contemporanis. Ha actuat a nombroses sales de concerts i festivals d’Europa (Théâtre des Champs Elysées, Musikverein de Viena, Concertgebow d’Amsterdam, Palais des Beaux Arts de Brussel·les, Festival de Salzburg, Aix en Provence, Spoleto, etc.) del Japó (Bunka Kankan i Suntory Hall de Tokio, Symphony Hall d’Osaka, etc.), d’Austràlia (Melba Hall de Melbourne, Opera House de Sydney) i Estats Units (Carnegie Hall New York).

Es membre del trio Kandinski, formació amb la que a realitzat gires per  Europa, Japó i Amèrica. Ha tocat com a solista sota la direcció de R. Alessandrini, J. Cayers, H.Christopher, C. Hogwood, R.King, E. Martínez-Izquierdo, J. Pons, A. Ros-Marbà, H. Schellenberger, G. Van Waas.

Ha estat convidat com a concertino per a orquestres de renom com Beethoven Akademie d’Anvers, Orquesta Ciutat de Granada, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de la Ràdio de Bèlgica, Orquestra de l’Òpera de Flandes, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de la Radio de Colònia, Orquesta del Teatro de la Maestranza de Sevilla. També ha col·laborat intensament en els darrers anys amb les orquestres  P. Sarasate de Pamplona i la Real Filarmonia de Galícia.

Com a director-concertino ha dirigit les orquestres: Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Simfónica de Navarra, Orquesta Filarmónica de Malaga, Beethoven Akademie d’Anvers,Real Filarmonia de Galicia,Orquesta Simfònica del Valles, Toho Orchestra Tokyo, Orquestra de Menorca, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra de Cambra de Vila-Seca, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de Cambra de Cervera. Actualment és director artístic de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

En el camp docent, a més a més de donar classes magistrals de violí a Europa, Japó i America Latina, ha estat professor del Conservatori Reial de Bèlgica, i, des del 2002, director del Departament de Cordes del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

Corrado Bolsi toca un violí A. Guarnieri de 1650.

L’ORQUESTRA DE CAMBRA DE GRANOLLERS

L’OCGr neix a Granollers l’any 1992, estretament vinculada amb les institucions culturals de la ciutat i sota l’impuls de Carles Riera, director del Conservatori de Música Josep Maria Ruera de Granollers. Des del 2002, l’OCGr és orquestra resident al Teatre Auditori de Granollers, on cada temporada presenta una programació estable de concerts.

Des de la seva creació i fins al 2012, Francesc Guillén ha estat el director titular i artístic de l’orquestra. Sota la seva batuta, l’OCGr ha realitzat una intensa activitat concertística per tot Catalunya. A més, l’OCGr ha comptat amb la col·laboració de diversos directors, concertinos i solistes, com ara: Andrew Wattkinson, David Strange, Edmon Colomer, Ernest Martínez Izquierdo, Salvador Brotons, Manel Valdivieso, Christophe Coin, Maxance Larrieux, Albert Guinovart, Álvaro Albiach, Jordi Masó, Barry Sargent, Corrado Bolsi, Farran James, Santiago Juan, Daniel Ligorio, Antoni Ros Marbà, Andrea Marcon, Robert King, Guy Van Waas,...

Amb una clara voluntat divulgadora i fins i tot transgressora, l’orquestra presenta sovint propostes pensades i dirigides a nous públics, amb la col·laboració d’actors i directors escènics, en espectacles teatrals, de circ, titelles o fusions de música rock. Entre aquests companys de viatge trobem: Pep Bou, Marta Carrasco, Marcel Gros, Jordi Bosch, Pepa Plana, Daniel Anglès i Òscar Molina. En aquesta mateixa línia, també s’ha de destacar les propostes que l’OCGr fa regularment per a públics familiars.

El mes d’abril de 2007 l’OCGr presenta el disc compacte Joaquim Homs Music for Chamber Orchestra, publicat per la companyia internacional Naxos dins de la seva col·lecció Spanish Classics. Aquest disc conté, entre altres, tres obres de Joaquim Homs inèdites i ha comptat amb la col·laboració del pianista Jordi Masó i la mezzosoprano Montserrat Torruella. Amb el mateix pianista i segell discogràfic, l’any 2010 surt el nou projecte discogràfic de l’OCGr, centrat en les obres per a piano i orquestra del compositor català Xavier Montsalvatge.

Actualment Corrado Bolsi n’és el director artístic.

Espectacle patrocinat per:

Patrocinador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR