Al cante

Finalitzat
2015-2016
DURADA: 

70 minuts

Divendres 01 d'abril | 21:00 h

Teatre Auditori - Sala Gran


Direcció i coreografia: Juan Carlos Lérida
Dramatúrgia director in fábula: David Montero
Intèrprets: Juan Carlos Lérida, Niño de Elche, David Montero

Al cante
Al cante

Després d’un primer conjunt d’obres centrades en la guitarra flamenca, Lérida porta des de principis de 2012 treballant en la segona part del tríptic, Al Cante. El ballarí Juan Carlos Lérida es cita ara a l’escenari amb el cantaor el Niño de Elche per fer possible aquesta segona revisió dels dogmes del flamenc.

Juan Carlos Lérida, ballarí, coreògraf i pedagog del flamenc, se centra en la seva recent creació, Al Cante, en la figura emblemàtica del cantaor flamenc.

Lérida, considerat un dels artistes més transgressors i d’avantguarda de l’escena flamenca des de fa més de 20 anys, passa a la segona etapa del seu projecte de revisar els fonaments estructurals del flamenc dins del seu particular tríptic guitarra- cante-ball.

Lérida mostra ara el resultat d’una investigació sobre el cante flamenc portada a terme conjuntament amb l’actor i dramaturg David Montero i el cantaor Fancisco Contreras Molina, conegut com el Niño de Elche.

Una peça que obre el cante a altres sons, el despulla de tota referència i expectativa i l’ofereix al públic per ser observat, vist en la seva manifestació més carnal. Mentre el Niño de Elche canta, Juan Carlos Lérida reacciona als seus moviments, als seus gestos... La veu de David Montero comenta, mentrestant, els detalls que s’operen sobre el cos del Niño de Elche segons els diferents pals interpretats. Lérida juga, envolta, observa, travessa l’objecte d’estudi i transporta el cantaor flamenc a l’espai lunar en aquesta obra poètica.

Vídeo:

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR