Claudia

Finalitzat
2016-2017
divendres, 31 de març | 21:00 h
DURADA: 

80 minuts
Espectacle en castellà

Teatre Auditori de Granollers

Cia. La Conquesta del Pol Sud

Autoria i interpretació: Claudia Victoria Poblete Hlaczik, Carles F. Giua i Eugenio Szwarcer
Direcció: Carles Fernández Giua
Disseny de l’espai i vídeo: Eugenio Szwarcer

Compartir

Proposta de teatre documental i compromès de La Conquesta del Pol Sud. Un muntatge impactant i emotiu que té com a protagonista a Claudia Victoria Poblete Hlaczik, fins als 22 anys Mercedes Landa, una enginyera de sistemes, mare de dues filles, nascuda a Buenos Aires el 1978. Claudia decideix pujar als escenaris per explicar en primera persona com va assumir la seva veritable identitat en descobrir que els seus pares biològics havien estat torturats i assassinats i com la família de l’entorn militar amb qui va créixer se la va apropiar quan era un nadó.

Després de l’èxit de Nadia, un emotiu i impactant muntatge basat en la vida d’una noia afganesa que va sobreviure a l’infern de la guerra disfressant-se de noi, La Conquesta del Pol Sud estrena Claudia. La seva protagonista és Claudia Victoria Poblete Hlaczik, tot i que fins als 22 anys va ser Mercedes Landa. Aquesta enginyera de sistemes, mare de dues filles, nascuda a Buenos Aires el 1978, ha decidit pujar als escenaris per explicar en primera persona com va assumir la seva verdadera identitat al descobrir que els seus pares biològics havien estat torturats i assassinats i com la família de l’entorn militar amb qui va créixer se la va apropiar quan era un nadó.

El seu testimoni va acompanyat d’una gran feina de documentació del director Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer, responsable de les múltiples filmacions que acompanyen la protagonista en escena.

Claudia és el segon espectacle de la trilogia sobre Història i Identitat de la Conquesta del Pol Sud. Una història complexa de teatre compromès i documental que emociona, que toca diferents temes, combina diferents llenguatges i barreja declaracions reals amb elements de ficció.

Crítica:

Claudia: un botí de guerra, de Clàudia Brufau Bonet

Novament, una lluita sobre la dignitat de la dona víctima a càrrec de la Conquesta del Pol Sud, de Jordi Bordes

La emoción de la verdad de Claudia, de Juan Carlos Olivares

Magnífic espectacle de teatre document sobre la memòria històrica d'Argentina, de Manuel Pérez

Vídeo:

Divendres
31
mar
21:00 h
 
Gratuït
Finalitzat