Reina Juana

Finalitzat
2016-2017
DURADA: 

90 minuts

Divendres 12 de maig | 21:00 h

Teatre Auditori de Granollers

Director d’escena: Gerardo Vera

Autor: Ernesto Caballero

Interpretació: Concha Velasco

Reina Juana
Reina Juana

Concha Velasco és Juana la Loca, monarca que es va passar gairebé cinc dècades reclosa a Tordesillas allunyada pel seu entorn més proper d’allò que més volia, els seus fills. L’espectacle, que ha tingut ja una extraordinària acollida a tot l’estat espanyol, arriba a Granollers amb text original d’Ernesto Caballero i la direcció de Gerardo Vera.

Personatge proper i conegut, Juana es representa en aquesta ocasió en format monòleg, com un exercici de gran esforç però també de gran lluïment per a l’actriu, Concha Velasco. L’argument arrenca amb la confessió de Juana I de Castilla a Francisco de Borja la nit anterior a la seva mort. A partir d’aquí la monarca va desgranant els moments més importants de la seva vida mentre indueix a l’espectador a recórrer una bona part de la història d’Espanya. En aquest flashback la reina alça la veu contra tots aquells que la van portar al desterrament convertint-la en una ombra: el seu marit, Felipe “el Hermoso”; el seu pare, Fernando “el Católico”, que la reclou a Tordesilas i, finalment, el seu fill, Carles V, que la ignora.

Apassionada i rebel, de temperament indòmit i transgressor, Juana ha estat retratada reiteradament com Juana la Loca, deixant de banda trets de la personalitat complexa de la filla dels Reis Catòlics. Ernesto Caballero, autor de l'obra, dóna un pas més per entendre i mostrar la realitat més pura d’una dona encara desconeguda i obstinada a anar contra corrent.  

Vídeo:

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR