Carmen

Finalitzat
2018-2019
DURADA: 

90 minuts

28.10.18 | 19:00 h

Teatre Auditori de Granollers

Coreografia: Víctor Ullate
Adjunt de direcció: Eduardo Lao
Trama argumental: Víctor Ullate i Eduardo Lao
Música: Georges Bizet i Pedro Navarrete
Orquestració i arranjaments: Pedro Navarrete
Repartiment per confirmar

Carmen
Carmen

El coreògraf Víctor Ullate presenta una nova mirada d'un dels personatges més cèlebres de l'òpera: Carmen, la gitana immortalitzada per la música de Georges Bizet. Ullate ha despullat el personatge de tòpics i llocs comuns per buscar la seva essència i que no s'interposi entre l'espectador i la protagonista cap tipus de barrera temporal.

Respectant l'esperit de la trama i dels personatges, Ullate s'acosta al mite en un entorn més contemporani i avantguardista, més a prop al món de la moda i de l'ambient underground de la nit, allunyat de tot costumisme.

Una peça amb més d’un segle d’antiguitat que es reinventa amb una mirada nova i audaç però absolutament respectuosa amb l’essència de la història i del personatge, ple de llums i ombres, atractiu, enigmàtic i transgressor.

Víctor Ullate és considerat per Maurice Béjart com un dels ballarins més complets d'aquest segle i ha estat el ballarí espanyol amb més projecció internacional de tots els temps. La seva extraordinària tècnica clàssica, inculcada per María d'Àvila, i el seu gran amor a la dansa, li van dotar d'una vocació i una voluntat excepcionals que li van fer destacar molt aviat com a solista. Va iniciar la seva carrera professional al Ballet Segle XX, sota la direcció de Maurice Béjart, en el qual va romandre durant catorze anys.

El 1989 Víctor Ullate obté el Premi Nacional de Dansa i el 1996 li és concedida la Medalla d'Or de les Belles Arts. El 2003 rep el Premi de Cultura de la Comunitat de Madrid en la modalitat de Dansa, el Premi Autor-Autor a 2007, el Premi Max d'Honor a l'any 2008 i el Premi Max per Wonderland, com a millor espectacle de dansa el 2011.

El 2013 li atorguen la Gran Creu de l'Ordre del 2 de Maig de la Comunitat de Madrid i és nomenat Membre d'Honor del Claustre Universitari de les Arts i Professor Honorífic de la Universitat d'Alcalá.

Vídeo:

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR