Raphaëlle

Finalitzat
2018-2019
divendres, 9 de novembre | 21:00 h
DURADA: 

80 minuts

Espectacle en castellà

Teatre Auditori de Granollers

Direcció: Carles Fernàndez Giua
Creació i repartiment: Raphaelle Pérez,
Carles Fernandez Giua i Eugenio Szwarcer

Compartir

És la divisió en sexes una construcció cultural? S'ho pregunta una companyia dedicada al teatre documental que, aquest cop, pren com a protagonista una dona trans per parlar-nos sobre un món en transformació.

La Conquesta del Pol Sud torna al Teatre Auditori de Granollers, després de Clàudia i Nadia, per tancar la trilogia sobre Dona, història i identitat amb Raphaëlle, la història que torna a combinar testimonis reals en escena i investigació periodística. Una nova manera d’entendre el teatre amb les protagonistes dels fets reals com a escena per construir ponts entre l’experiència individual i la història col·lectiva.

A Raphaëlle la companyia parteix d’una experiència individual de canvi de gènere. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla, doncs, del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats i reflexiona sobre el tractament del gènere en altres cultures, qüestionat si la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple convenció occidental.

Raphaëlle projecta, així, una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre les lluites i les conquestes socials, les minories, l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses? 

Una producció del Grec Festival de Barcelona 2018, La Conquesta del Pol Sud, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Teatro Español de Madrid i el Théâtre de l’Archipel (Perpinyà).

Amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Divendres
09
nov
21:00 h
 
Gratuït
Finalitzat