Winnipeg

Una obra de Laura Martel dirigida per Norbert Martínez

Finalitzat
diumenge, 28 de gener | 18:00 h
DURADA:  65 min

Preus:
18€
9€ #SecretJove

Abonaments:
3-4 espectacles: 14,40€
5-7 espectacles: 13,50€
+8 espectacles: 12,60€

Fitxa artística:
Autora: Laura Martel
Direcció: Norbert Martínez
Interpretació: Laia Alberch, Laura María González, Martí Salvat i Edu Tudela
Direcció de producció: Ôscar García Recuenco
Espai sonor: Nacho López
Esconografia: Anna Tantull

Una coproducció de Puça Espectacles, La Jarra Azul i Festival Grec 2020

Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i en record dels bombardejos del 24, 25 i 26 de gener de 1939 a Granollers

Espectacle en català i castellà

Activitats 360º
— Conversa amb la companyia en finalitzar l’espectacle

Compartir

Aquesta obra, que és un cant a l’esperança i una crida contra l’oblit, recorda el moment en què el poeta Pablo Neruda i el ministre d’Exteriors del Govern xilè, Abraham Ortega, van obrir les portes del país a més de 2.000 republicans espanyols exiliats.

No tothom ho recorda, però, entre el 1934 i el 1937, el poeta Pablo Neruda va exercir com a cònsol de Xile a Barcelona. Va viure a la capital catalana els moments més decisius de la Segona República i els inicis de la Guerra Civil fins que, tres anys després d’arribar a la ciutat, va haver de tornar a Santiago a causa de l’avanç de les tropes franquistes. Des d’allà va seguir les notícies sobre l’ocupació de Barcelona per l’exèrcit feixista i l’arribada a territori francès d’un bon nombre d’exiliats, condemnats a viure en condicions lamentables en els camps de refugiats del país veí. Amb bones connexions amb la presidència del Govern xilè, Neruda va aconseguir ser nomenat cònsol especial per a la immigració espanyola a França. Des d’aquesta posició, i gràcies a la complicitat del ministre de Relacions Exteriors d’aleshores, Abraham Ortega, es va implicar en la iniciativa de noliejar un vaixell francès, el Winnipeg, per tal de transportar més de 2.000 exiliats fins a Valparaíso, on el Govern xilè els havia de donar asil.

Una obra que recorda el moment en què el poeta Pablo Neruda i el ministre d’Exteriors del govern xilè, Abraham Ortega, van obrir les portes del país a més de 2.000 republicans espanyols exiliats

Ara, Martel, dramaturga i guionista de cinema, converteix l’episodi en un muntatge teatral dirigit per Norbert Martínez, un director i actor que forma part de la companyia Les Llibertàries, que ha treballat sovint amb el director Julio Manrique i que ha dirigit ell mateix un bon nombre d’espectacles, entre els quals hi ha ¿La vida es sueño? o #gwenismürfila, vista al Grec 2018.

 

Diumenge
28
gen
Des de
18 €
Finalitzat