El Teatre Auditori edita una guia pedagògica sobre Nadia

11.04.2019

El Teatre Auditori, amb la voluntat d’arribar a les escoles i instituts i fer reflexionar els seus alumnes i professors, ha editat dues guies pedagògiques vinculades a propostes escèniques de la companyia convidada de la temporada 2018/2019: La Conquesta del Pol Sud.

Tenint en compte que els centres educatius són un reflex de la societat i un dels principals agents de socialització, a través dels quals es vehiculen missatges, models i normes associades als valors culturals i d’origen geogràfic, el Teatre Auditori va crear la primera guia pedagògica al novembre de 2018 entorn l’obra Raphaëlle de La Conquesta del Pol Sud. Una guia que va servir per tractar a les aules temes de gènere i transsexualitat i fer reflexionar, a través de diferents activitats de treball, entorn a si la divisió de sexes és només una construcció cultural o no.

En aquesta mateixa línia, aquest mes d’abril s’ha creat la segona guia pedagògica al voltant de l’obra Nadia, l’obra de teatre documental i en primera persona que es podrà veure al Teatre Auditori el proper dissabte 27 d’abril.

La nova guia ens parla de fronteres, de diversitat en un món globalitzat, de guerra i pau, de recerca de la identitat i de gènere. Tot, partint de l’obra i la vida de Nadia, l’afganesa que va sobreviure al règim dels talibans sota una identitat masculina. Una història real i commovedora d’una jove a la recerca de la llibertat que projecte una mirada d’esperança cap al futur.  

Les guies, amb llicència oberta, es poden utilitzar i editar amb la finalitat de millorar el contingut pedagògic i compartir els materials amb altres teatres de Catalunya. Es per això que la podeu descarregar aquí i fer que circuli a través de les aules generant, així, opinió, debat i pensament crític entre alumnes i professors.

DESCARREGA LES GUIES PEDAGÒGIQUES

Actualitat