El Teatre Auditori presenta la nova companyia convidada d’aquesta temporada: els Escarlata

13.01.2021

El projecte de l’artista convidat va néixer durant la temporada 2017-2018 amb l’objectiu de presentar i aprofundir en propostes artístiques singulars i atractives per l’espectador i a la vegada, treballar amb col·lectius de la ciutat. Fins ara, els artistes convidats han estat Vicenç Viaplana, La Conquesta del Pol Sud i Les Impuxibles. I aquesta temporada ho serà Escarlata.

La companyia històrica de circ, Escarlata, de Sant Esteve de Palautordera està formada per Jordi Aspa i Bet Miralta i aquesta setmana han presentat, en roda de premsa, totes les propostes que tenen preparades per ensenyar aquesta temporada 2020-2021 del Teatre Auditori de Granollers.

Durant els seus 30 anys de trajectòria han voltat pel món amb els seus espectacles i han rebut reconeixements com el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2007) i el Premio Nacional de Circo (2012) per la direcció artístic de Trapezi, la Fira del Circ de Reus.

Un espectacle, una àudio visita dramatitzada, una exposició al vestíbul i tallers a la ciutat

El riure serà el tema central de totes les propostes dels Escarlata. Tal i afirma la companyia “volem sentir el pols de la ciutat de Granollers; saber quin és l’espai que Granollers deixa pel riure”.

El primer que presentaran serà l’espectacle Quan els crancs portin talons, que tindrà lloc el proper 22 de gener a les 20h al Teatre Auditori, i que la companyia explica que “parla de la vida” i que “és un mirall a través dels nostres cossos i del pas del temps”.

L’àudio visita dramatitzada C.A.M.E.S, Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials tindrà lloc el dia 27 de març en motiu del Dia Mundial del Teatre. Una gran oportunitat per descobrir les entranyes del teatre que i es farà en el mateix moment a onze teatres de Catalunya. Segons afirmen els Escarlata, “és una experiència per escoltar, viure i veure a l’hora”.

Pel que fa a l’exposició al vestíbul, es tracta d’ una caixa de fusta misteriosa de grans dimensions que hi serà durant tota la temporada. És una manera molt divertida de conèixer els Escarlata i el seu univers màgic, a través de petits forats que es troben a diferents alçades.

Projecte Coenzims

D’altra banda, la companyia també participarà en el projecte comunitari Coenzims, que neix per arribar als col·lectius de la ciutat, amb l’objectiu de treballar una proposta educativa i artística a partir del projecte Com riu la ciutat. "El projecte Coenzims és un projecte de ciutat per treballar una proposta educativa i artística amb els col·lectius de la ciutat", ha destacat la programadora d’espectacles del TAG, Laura Llamazares, durant la roda de premsa.

Per això, la companyia ha preparat dos tallers: un enfocat al públic adult i un altre pensat per la gent jove. Treballaran el riure en totes les vessants amb els col·lectius de dones en moviment, de Serveis Socials, i de l’Espai Actiu de gent gran.

Pel que fa al públic jove, han creat un laboratori filosofísic per treballar amb un grup reduït de teatre d’Arsènic “per buscar com riu la ciutat des de la part més pràctica”, tal com ha explicat Escarlata.

Tant la regidora de Cultura, Maria Villegas, com l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, s’han mostrat molt satisfets de tenir els Escarlata com a companyia convidada al TAG durant aquesta temporada i han posat en valor la necessitat d’apostar per la cultura de proximitat.

Vídeo de presentació Escarlata

Actualitat