Freedom First

Música des del corredor de la mort amb Albert Marquès i Keith LaMar

Finalitzat
DURADA:  75 minuts
dimecres, 1 de març | 20:00 h

Preu únic:
12 €
Exclòs de descomptes

Fitxa artística:
Albert Marquès, piano
Erin Corine, veu i flauta
Manel Fortià, contrabaix
Marc Ayza, bateria
Amb la poesia de Keith LaMar

Donacions de suport a la campanya 'Justice for Keith LaMar' aquí.

Compartir

Fa 28 anys que Keith LaMar, poeta i activista, viu tancat en una cel·la d'aïllament d'una presó d'Ohio, als Estats Units. Va ser condemnat a mort per l'assassinat de cinc presos durant una revolta a la presó el 1993. L'execució de la sentència està prevista per al novembre del 2023. LaMar ha defensat sempre la seva innocència. Assegura que no va tenir un judici just i des de fa anys lluita perquè se'n reobri el cas. No sap si la justícia li permetrà tornar a posar-se davant d'un jurat, però gràcies a la música ara pot fer sentir la seva veu.

Albert Marquès, pianista granollerí instal·lat a Nova York, l’ha ajudat a fer alguna cosa sense precedents: gravar un disc des del corredor de la mort. El projecte es titula Freedom First i s’ha emmarcat ja en una campanya a favor dels drets humans i la idea de conscienciar sobre la pena de mort. Un projecte conegut internacionalment i amb ressò també a diferents mitjans de comunicació com el New York Times o National Public Radio (NPR).

El directe compta amb alguns dels millors noms de l'escena jazzística en l'estat espanyol en format quintet, amb l’Albert Marquès al piano, Erin Corine a la veu i flauta, Manel Fortià al contrabaix, Marc Ayza a la bateria i Keith LaMar, present a través dels seus relats i enregistraments.

“Jazz y poesía des de una celda aislada en el corredor de la muerte”. La Vanguardia. 16.01.23

Dimecres
01
mar
20:00 h
 
Des de
12 €
Finalitzat