Celebrem la 5a Setmana Apropa Cultura amb un taller de ceràmica dedicat a dones en situació de vulnerabilitat

22.10.2019

Amb el lema #totesincloses arrenca la Setmana Apropa Cultura amb activitats a tots els equipaments que participen al programa, entre ells el Teatre Auditori de Granollers

A més d’assistir a la presentació de la 5a Setmana Apropa Cultura, el Teatre Auditori, un equipament compromès en fer accessible el teatre a tots els col·lectius, sense excepció, se suma a la 5a Setmana Apropa Cultura, del 21 al 25 d’octubre, amb un doble taller de ceràmica per a dos col·lectius diferents de la ciutat, el proper 24 d’octubre, al matí (de les 9.30 a les 13.30 h).

El taller, com la resta d’activitats programades arreu de Catalunya al llarg d’aquesta setmana, servirà per donar visibilitat al programa Apropa Cultura que porta ja 13 anys treballant per facilitar l'accés a la cultura a col·lectius en situació de vulnerabilitat i que, per primera vegada, se centra en el col·lectiu de dones en situació de vulnerabilitat: dones en situació de violència masclista, dones migrades, amb diversitat funcional, privades de llibertat o en situació de pobresa, vinculades a l’exercici de la prostitució o en risc d’exclusió social.

Taller de ceràmica al Teatre Auditori de Granollers

Aprofitant el primer concert de l’Orquestra de Cambra de Granollers, Els Elements, el Teatre Auditori de Granollers ofereix un taller de ceràmica a dos col·lectius de dones: dos grups de 15 dones de l’associació Fàtima-Càritas Vallès Oriental: un d’ells a dones nouvingudes que estan fent un curs d’alfabetització i l’altre a un grup de dones amb problemes de soledat, salut mental i/o discapacitat.

Els tallers, vinculats al concert Els Elements, aniran a càrrec de la ceramista Anna Carbonell i es faran a les antigues oficines del Teatre Auditori de Granollers. Als participants dels dos tallers, a més, els convidarem a l’activitat Viu l’Orquestra! del proper dijous 21 de novembre, una activitat que inclou una visita guiada i una audició de l’assaig de l’Orquestra de Cambra de Granollers de l’espectacle Els Elements.

Concert Els Elements

Els Elements de l’Orquestra de Cambra de Granollers tindrà lloc el proper diumenge 24 de novembre (19 h) al Teatre Auditori de Granolles. Un dels concerts més especials de la temporada per la seva sorprenent posada en escena. El concert, a més d’oferir grans obres de Rebel, Telemann, Haydn o Bartók, oferirà una sorprenent posada en escena, amb el ceramista granollerí Toni Cumella que crearà una peça en directe i fusionarà l’acció plàstica amb la música que anirà sonant. Una actuació pionera a tot Catalunya que portaran a terme gràcies a la col·laboració de Vicosystem, representants a Catalunya d’Universal Robots, pioners en la implantació de robòtica col·laborativa, i l’IAAC, l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya.

Nota de premsa d'Apropa Cultura i fotografies de l'acte de presentació de la 5a Setmana Apropa Cultura

Actualitat