El Teatre Auditori presenta les artistes convidades de la temporada: Les Impuxibles, Clara i Ariadna Peya

29.11.2019

Aquest dijous 28 de novembre el Teatre Auditori de Granollers ha presentat les artistes convidades de la temporada 2019-2020: Clara Peya i Ariadna Peya, Les Impuxibles. La fusió artística d’una pianista i una ballarina. Una fusió que conté la potència de la qualitat artística de cada una per separat i l’harmonia del vincle que les uneix.

La companyia presentarà durant la temporada dos espectacles al Teatre Auditori -Aüc i Suite TOC núm. 6- i oferiran, a més, diversos tallers de treball comunitari amb diversos col·lectius de la ciutat de Granollers.

El projecte de l’artista convidat va néixer al Teatre Auditori de Granollers la temporada 2017-2018 amb l’ànim d’aprofundir en les propostes artístiques que es programen i generar pensament crític. Vicenç Viaplana va ser artista convidat la temporada 2017-2018, La Conquesta del Pol Sud ho va ser la temporada 2018-2019 i aquesta temporada, 2019-2020, ho seran Les Impuxibles.

El primer espectacle que presentaran la companyia és Aüc, el proper 11 de gener, sobre la violència sexual, en el qual han comptat amb la col·laboració de la dramaturga Carla Rovira. L’altra muntatge és Suite TOC núm. 6, el 25 d’abril, l’últim espectacle de la companyia, que parla sobre la salut mental a partir de pròpia experiència de Clara Peya, diagnosticada amb el Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC).

“Tractem temes que commouen, temes dels que se n’ha de parlar”, ha dit Ariadna Peya, definint Aüc com “un viatge cap al nostre interior”. “Un crit de moltes dones que parla de la violència sexual i vol trencar el silenci”.

Suite Toc núm. 6, d’altra banda, és un espectacle que ha permès a les dues germanes endinsar-se de ple en la seva pròpia relació. “Fer aquest espectacle és el procés més heavy que he viscut en la meva vida”, ha dit Clara Peya, remarcant que “per nosaltres és molt important posar el focus d’atenció també en la persona que “sosté” al que pateix trastorn mental”. Ariadna ha afegit que Suite TOC és, a més, un espectacle accessible perquè “juga amb la llengua de signes a l’escenari”. Un camí que, segons Les Impuxibles, volen seguir mantenint de cara a propers espectacles.

A més dels espectacles, Les Impuxibles treballaran amb diversos col·lectius a través d’aquests tallers emmarcats en el projecte Coenzims, que tindran lloc d’ara i fins a l’abril:

  • Taller sobre sexualitat i violència de gènere. Una activitat vinculada a l’espectacle Aüc que tractarà els rols de la masculinitat, les relacions de poder per acabar reflexionant sobre una de les conseqüències: la violència sexual. El taller es farà amb el grup d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques de l’Escola Municipal del Treball de Granollers i el liderarà Teo Pardo, activista transfeminista, i la cooperativa NUS, equip de professionals de les arts escèniques i el món social.
  • Treball amb familiars de persones amb trastorns mentals. L’Associació Daruma del Vallès Oriental es va posar en contacte amb el Teatre Auditori perquè estava interessada en l’obra Suite Toc núm. 6. Tenint en compte això, es va voler organitzar un taller dedicat únicament a familiars de persones amb trastorns mental. Es van afegir també al taller els familiars d’El Far. Marta Mariñas, psicòloga terapeuta que treballa i assessora Les Impuxibles, serà l’encarregada de fer aquest taller.
  • Laboratoris de moviment i música sobre el cos. Tallers de reflexió, investigació i creació a través del moviment i la música sobre el cos adreçats a diferents col·lectius: voluntàries del Xiprer i un grup de dones de Serveis Socials i l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral d’Arsènic Espai de Creació.

Actualitat