Musicànim

“Musicànim” és un projecte impulsat per l’Orquestra de Cambra, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i el Teatre Auditori de Granollers per acostar la música en la seva dimensió cultural, social i terapèutica, a les persones. L’acció es realitza principalment al centre hospitalari de Granollers i es fa extensiva a d’altres col·lectius i institucions assistencials, sociosanitàries i penitenciàries d’arreu de Catalunya.

Batejat amb el nom de Musicànim, el projecte vol portar la música al bell mig de l’ànima, entesa aquesta com a part vital i essencial de les persones per ajudar-les, també, en moments de dificultats. L’acció es realitzarà, en una primera fase, a l’Hospital General de Granollers, tot i que es farà extensiu a moltes altres institucions públiques i sanitàries, centres de reinserció o d’altres àmbits especialitzats en la gestió del benestar personal i col·lectiu de la nostra comarca i d’arreu del territori de Catalunya. Tot, amb la idea de fer arribar la música a diferents col·lectius i en diferents àmbits ampliant així els seus objectius de comunicació i les seves funcions socials, educatives i terapèutiques.

Cada quinze dies músics pertanyents a l’Orquestra de Cambra de Granollers interpreten breus concerts en els vestíbuls i les sales d’espera i de tractaments de l’Hospital, amb l’objectiu de millorar el benestar de les persones.La iniciativa es fomenta en la vivència d’apropament i relació entre les persones, partint del vincle amb la música. Per això, la participació es fa extensiva a tots els músics que, de manera voluntària, vulguin aportar-hi els seus coneixements i gaudir de l’experiència.