Projectes Socials

Els projectes socials i comunitaris volen incidir, a través de les arts escèniques, en el desenvolupament comunitari de la població.

  • Coenzims. Projecte de treball comunitari que realitza activitats socioeducatives relacionades amb alguns espectacles i formacions artístiques. Al llarg del 2018 s'han realitzat un total de 16 activitats amb 249 participants.
  • Musicànim. Projecte liderat per l’Orquestra de Cambra de Granollers que apropa la música clàssica a pacients i usuaris de l’Hospital de Granollers afavorint el benestar d’aquesta comunitat. Al llarg del 2018 s'han fet 11 concerts a les àrees d’oncologia, UCI, pal·liatius, consultes externes i vestíbul i pediatria i salut mental.

Musicànim

“Musicànim” és un projecte impulsat per l’Orquestra de Cambra, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i el Teatre Auditori de Granollers per acostar la música en la seva dimensió cultural, social i terapèutica, a les persones. L’acció es realitza principalment al centre hospitalari de Granollers i es fa extensiva a d’altres col·lectius i institucions assistencials, sociosanitàries i penitenciàries d’arreu de Catalunya.

Batejat amb el nom de Musicànim, el projecte vol portar la música al bell mig de l’ànima, entesa aquesta com a part vital i essencial de les persones per ajudar-les, també, en moments de dificultats. L’acció es realitzarà, en una primera fase, a l’Hospital General de Granollers, tot i que es farà extensiu a moltes altres institucions públiques i sanitàries, centres de reinserció o d’altres àmbits especialitzats en la gestió del benestar personal i col·lectiu de la nostra comarca i d’arreu del territori de Catalunya. Tot, amb la idea de fer arribar la música a diferents col·lectius i en diferents àmbits ampliant així els seus objectius de comunicació i les seves funcions socials, educatives i terapèutiques.

Cada quinze dies músics pertanyents a l’Orquestra de Cambra de Granollers interpreten breus concerts en els vestíbuls i les sales d’espera i de tractaments de l’Hospital, amb l’objectiu de millorar el benestar de les persones.
La iniciativa es fomenta en la vivència d’apropament i relació entre les persones, partint del vincle amb la música. Per això, la participació es fa extensiva a tots els músics que, de manera voluntària, vulguin aportar-hi els seus coneixements i gaudir de l’experiència.

Coenzims

L'Ajuntament de Granollers promou la participació activa a través de la cultura. Amb l'objectiu d'enfortir la ciutadania i aplicar democràcia directa, aquests projectes busquen crear un sentiment de pertinença i de cohesió.

Coenzims és un projecte de treball comunitari que realitza activitats socioeducatives al voltant de la programació del Teatre Auditori. Aquests projectes educatius es basen en la creació de vincles entre agents, sabers i espais per promoure experiències significatives dins la cultura.
Són projectes molt variats, que es van fent a mida, segons les sinèrgies i oportunitats que es van donant. Són alhora projectes realitzats no per un únic actor, sinó que hi ha implicat tot un núvol de serveis, equipaments i agents.

A partir d’una temàtica referent a l’espectacle cultural del Teatre es genera una activitat adreçada a un col·lectiu identificat per algun dels serveis implicats, per tal de provocar un treball d’aproximació i producció que generi novetats i situacions insòlites. Es prioritza treballar amb aquells col·lectius que no accedeixen a la oferta cultural de la ciutat.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR