Mesures excepcionals de prevenció COVID-19 per accedir al Teatre Auditori de Granollers.

 

MÉS INFORMACIÓ

×

Presentem en roda de premsa “Greta i els Trihumans”, una òpera infantil inspirada en Greta Thunberg

Greta i els trihumans presentació 6
Greta i els trihumans presentació 6
Greta i els trihumans presentació 5
Greta i els trihumans presentació 5
Greta i els trihumans presentació 4
Greta i els trihumans presentació 4
Greta i els trihumans presentació 3
Greta i els trihumans presentació 3
Greta i els trihumans presentació 2
Greta i els trihumans presentació 2
Greta i els trihumans presentació 1
Greta i els trihumans presentació 1

10/03/2020

Greta i els Trihumans és la nova producció pròpia de la temporada d'òpera infantil del Teatre Auditori de Granollers, que ha encarregat a l'escriptor i guionista Piti Español i al compositor musical Joan Vives.

L'òpera infantil és una obra original i de creació pròpia de gran envergadura que el teatre porta a terme cada dos anys. Aquest cop l'òpera s'inspira en l'activista de 16 anys Greta Thumberg i gira entorn a l'emergència climàtica mundial.

Un espectacle per a públic familiar a càrrec de VEUS - Cor infantil dels Amics de la Unió i l'Orquestra de Cambra de Granollers acompanyats de nens i nenes d'escoles de Granollers, fet que reforça el compromís del teatre de crear projectes per a la transformació social i de l'entorn a través de la cultura.

Ahir es va presentar a Granollers l'òpera infantil Greta i els Trihumans, que es podrà veure els propers 28 i 29 de març al Teatre Auditori de Granollers. L'equip artístic del muntatge va explicar el projecte i vàrem poder veure un tast del que es veurà a l'escenari a finals de març.

Joan Vives, compositor de la música i les lletres,  ens explicava a propòsit de l'argument de l'òpera "varen descobrir que els humans parlant no s’entenien i, en canvi, cantant si i investiguen què van fer malament per acabar amb el Planeta. L’òpera no té un final, veurem com el planeta pateix per la sobrepoblació, les espècies en perill d’extinció, el malbarament de recursos... La música és eclèctica i està a prop del musical, és un llenguatge molt planer perquè ens interessava que s’entengués molt bé la història".

Josep Vila, director del cor Veus, deia que "pel cor és una gran oportunitat pujar a escena una òpera amb tots els seus elements i sota una direcció professional. Els intèrprets tenen les edats dels personatges, es reinterpreten a ells mateixos".

Piti Español, encarregat del llibret de l'obra, ens deia que "l’òpera explica que han quedat pocs humans a la Terra i com aquests troben un aparell, un mòbil que, casualment, era d’una tal Greta Thunberg. Veuen en aquell mòbil un diari narrat fins el fi de la civilització humana".

Marta G. Otin, directora escènica del muntatge, comentava que "és molt important que no només cantin sinó que ens expliquin el que està passant. A escena són 104 nenes i nens. L’escenografia són ells mateixos. No volíem fer una cosa estàtica. La Greta no es va plantejar canviar el món i, tot i així, ho està fent. Si tots fóssim una mica com la Greta, imagineu-vos tot el que podríem fer. Els audiovisuals els farà Jordi Soler i Anna Estany està confeccionant el vestuari, tot ell fet amb roba reciclada. És una obra feta molt pels joves. Una obra per reinterpretar-se a ells mateixos. Si aconseguim commoure a només una persona, ja haurem canviat el món".

Josep Mayoral, alcalde de Granollers, afirmava ahir que "hi ha poques ciutats que encarreguin obres de nova creació. Qui més m’ha fet emocionar en aquest teatre ha estat la Marta G. Otin amb el treball que ha fet amb les escoles. Per tant, estic segur que serà un espectacle ple d’emocions i amb una temàtica que ens farà reflexionar a tots. Som una ciutat singular i que el que la fa singular són projectes com aquest, gent creativa com la d’avui".

Teresa Llobet, de l'Associació Cultural de Granollers, comentava que "aquest és un projecte educatiu i totalment inclusiu. Treballar amb les escoles es meravellós. Per als nens de les dues escoles és una oportunitat única treballar amb dos monstres com la Marta G. Otin i el Josep Vila. Més de 1600 nens i nenes de tota la comarca i també del Maresme, de 27 escoles, participaran en les 4 funcions escolars".

Greta Thunberg, la noia sueca que ha impulsat els Fridays for Future, el moviment de nens i nenes de tot el planeta en lluita contra l'emergència climàtica, ha servit d'inspiració als creadors d'aquesta òpera infantil, una obra de rabiosa actualitat que desenvolupa una història molt emotiva amb tocs d'humor, ambientada en un món futurista, distòpic i, si no reaccionem a temps, potser inevitable. Una òpera que porta un subtítol que deixa ben clara la seva intenció: el futur que ens (des)espera.

L'ÒPERA D'AQUEST ANY

GRETA I ELS TRIHUMANS és la vuitena edició del projecte òpera infantil i és un espectacle de creació pròpia. Encarregat, ara fa gairebé dos anys, pel Teatre Auditori de Granollers, uneix en un mateix escenari l'Orquestra de Cambra de Granollers i VEUS -Cor Infantil Amics de la Unió- i més d’un centenar de nenes i nens d'escoles de la ciutat (CEIP Joan Solans i CEIP Ferrer i Guàrdia, ambdues de Granollers).

Del text i la dramatúrgia se n'ha encarregat l'escriptor i guionista Piti Español -amb més de trenta anys de carrera escrivint per a televisió, teatre i cinema- i de la música el compositor i músic Joan Vives -que han treballat amb Dagoll Dagom i La Cubana i ha escrit la música de més d'una vintena de pel·lícules i sèries de televisió.

Amb GRETA I ELS TRIHUMANS el Teatre Auditori de Granollers referma el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental a través de les arts escèniques, un dels compromisos de l'equipament que acaba de rebre el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental que atorga la Generalitat de Catalunya. 

El vestuari de l'espectacle està creat per Anna Estrany que treballa amb roba de segona mà, pintada. Per a l'òpera també es reaprofitaran les samarretes d'una altra òpera infantil, "Alícia en el país de les meravelles", per a confeccionar el vestuari de la resta del cor.

PARTICIPA I VIU L'ÒPERA. ACTIVITATS PARAL·LELES

Els dies de les funcions, el Teatre Auditori de Granollers obrirà les portes a les 17 h per tal que tothom gaudeixi de les activitats paral·leles gratuïtes entorn a l’espectacle “Greta i els Trihumans”:

- FEM PANCARTES I PARTICIPEM A L’ESPECTACLE!
Taller creatiu d’arts plàstiques per reflexionar i crear lemes per l’emergència climàtica. El resultat del taller seran unes pancartes que, en un moment concret de l’òpera, faran interactuar el públic amb l’espectacle. També hi haurà l’oportunitat de jugar al Joc de cartes creat per Granollers en Transició, on es reflexionarà de forma didàctica sobre la quantitat d’emissions de C02 del nostre dia a dia. 

- RACÓ INFORMATIU “TAULA PER L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA”
Mostra de les principals accions que cal tenir en compte per abordar l’emergència climàtica a Granollers.

-PRESENTACIÓ “ACTUAR A FAVOR DEL CLIMA: L’AVENTURA EYES”
Presentació d’Eyes Granollers, projecte europeu de joves de entre 14 i 29 anys amb l’objectiu d’involucrar la gent jove en la transició energètica i que pugui influir en la presa de decisions polítiques. Aquest projecte també es desenvolupa a ciutats com Polònia, Bulgària, Dinamarca i França. 

Actualitat