Es presenta la nova temporada del projecte GPS Girem Propostes Singulars

22.10.2020

Des del 2016, els teatres de Cardedeu, Llinars del Vallès, Sant Celoni i Granollers programen plegats aquelles propostes més singulars i trencadores de casa nostra

Avui, 22 d’octubre, s’ha presentat en roda de premsa la nova temporada d’espectacles del projecte comarcal GPS Girem Propostes Singulars al Teatre Auditori de Cardedeu. Un projecte que va néixer al 2016 i que actualment inclou les programacions d’espectacles més singulars i trencadors dels teatre de Cardedeu, Llinars del Vallès, Sant Celoni i Granollers.

Les propostes incloses en aquest projecte són de llenguatge no convencional o en espais no convencionals. Tal com ha explicat la programadora del Teatre Auditori de Granollers, Laura Llamazares: “Com a teatres públics volem respondre dins la nostra programació a tots els gustos i tendències i, per això, apostem per una programació amb propostes de qualitat que responen a la creació contemporània, a corrents artístiques més innovadores i que treballen els coneixements artístics com a generadors de noves experiències”.

La directora del Teatre Auditori de Granollers, Tracy Sirés, ha remarcat que “l’aposta dels nostres teatres és la creació contemporània i la unió dels nostres municipis fa créixer la marca GPS”, afegint que “des de Granollers treballem en xarxa també amb el projecte comú Escena grAn i el cicle GPS encaixa perfectament en aquesta filosofia”.

GPS és, per tant, una programació conjunta del Teatre Auditori de Granollers, del Teatre Auditori de Cardedeu, del Teatre Auditori de Llinars del Vallès i del Teatre Ateneu de Sant Celoni, que  treballa per a que nous llenguatges escènics arribin a tothom, oferint propostes que ampliïn horitzons creatius al públic i donant resposta dins la programació a una demanda de propostes de creació contemporània.

Sílvia Garcia, tècnica de Cultura de Sant Celoni ha destacat “la sort de tenir aquest tipus de propostes singulars a la comarca i no haver de desplaçar-nos a Barcelona”. Per la seva part, Olga Vinyals, de l’àrea de producció artística i dinamització cultural del Teatre Auditori de Cardedeu ha volgut destacar “les noves experiències que es generen en el públic a través d’aquest tipus de propostes, així com el fet que el públic pot mobilitzar-se d’un municipi a un altre dins de la comarca per gaudir del projecte complet”.

“Els responsables dels equipaments fem xarxa i mantenim una molt bona comunicació sobre les propostes que portem al cicle perquè volem que, sobretot, el públic s’emocioni com nosaltres”, ha expressat també Marina Martori, directora del Teatre Auditori de Llinars.

Escarlata Circus, companyia vertebradora del cicle GPS

El cicle seguirà aquesta nova temporada 2020-2021 amb noves i innovadores propostes després d’uns mesos de parada a causa del confinament. Enguany la companyia vallesana Escarlata Circus serà l’eix vertebrador del cicle i sota el paraigües d’Imaginari Escarlata, els quatre teatres acolliran una proposta de la companyia, a part d’altres espectacles que es podran veure des d’aquest octubre fins al gener.

La Bet i el Jordi, membres de la companyia Escarlata Circus -rebatejada com a companyia Escarlata, segons han anunciat avui- han assistit també a la presentació d’avui: “Hem passat de l’exhibició a la relació”, han dit en referència a la seva “evolució artística”, afegint que “treballar a casa ens fa molta il·lusió”.

Núria Pujolàs, regidora de Cultura de Cardedeu ha tancat la presentació assegurant que “el GPS ens recorda que no ens perdem, que la cultura és i segueix i és un bé bàsic”.

Nova temporada GPS al Teatre Auditori de Granollers

Al llarg d’aquests 4 anys, el cicle GPS s’ha anat consolidant a la comarca del Vallès Oriental com
a segell identitari de totes aquelles propostes artístiques contemporànies i innovadores. En
total, s’han realitzat un total de 51 espectacles i hi ha hagut 7.419 espectadors/es. Al Teatre Auditori de Granollers, present al projecte des dels seus inicis, tindrem diverses propostes que comencen aquest divendres amb Hubo de la companyia El Patio Teatro, a Llevant Teatre i seguirà amb Les Impuxibles (Clara i Ariadna Peya) i Suite TOC núm. 6, el 30 d’octubre a les 21 h, al Teatre Auditori de Granollers. Al novembre gaudirem de la companyia Patricia Pardo amb La vaca que riu, dissabte 21 de novembre a les 21 h, a Llevant Teatre i, per últim, l’obra d’Ada Vilaró, 360 grams, que es presentarà divendres 11 de desembre, a les 21 h, a Llevant Teatre.

Els Escarlata Circus, que seran companyia convidada al Teatre Auditori de Granollers al llarg d’aquesta temporada 2020-2021, presentaran la seva última obra Quan els crancs portin talons, divendres 22 de gener a les 21 h, al Teatre Auditori de Granollers. La companyia permetrà, a més, l’organització de tot un seguit d’activitats i una exposició al vestíbul del Teatre al voltant de la seva obra i la seva trajectòria.

Fotos Presentació Nova temporada GPS
Més informació Teatre Auditori de Granollers

Actualitat