El projecte educatiu d’arts escèniques de l'escola Ponent guanya un Premi Baldiri

05.06.2023

L’escola Ponent de Granollers ha estat distingida amb un Premi Baldiri Reixac pel projecte educatiu Meraki, una aposta del centre per incorporar les arts escèniques com a eina pedagògica de transformació. El guardó distingeix el projecte artístic de l’escola, ja que fomenta la llengua catalana com a espai de cohesió social, i té una dotació econòmica de 4.000 euros.

El projecte Meraki té com a objectiu estimular l’educació en arts escèniques com a mitjà de l’aprenentatge, per tal de consolidar una identitat pròpia i articular la vida a l’escola, tot fomentant la llengua catalana i la cohesió de l'alumnat. Les arts escèniques són una eina per educar en valors i transmetre coneixements de tot tipus, fent servir una metodologia diferent que motiva els alumnes i els anima a participar.

L’escola Ponent adapta tot el currículum de català, des d’I3 a 6è de primària, per treballar-lo íntegrament a través del teatre, impulsant les arts escèniques al centre per fomentar la llengua catalana i la cohesió de l’alumnat. Per fer-ho, es basa en l'estratègia d'utilitzar les arts escèniques com a eina de millora educativa, i que aquestes siguin el motor de cohesió de tota la comunitat educativa.

El Teatre Auditori de Granollers, centre de referència de l'escola Ponent

El Teatre Auditori de Granollers s'ha convertit en el centre de referència de l'escola, gràcies al projecte AraArt que impulsa la Generalitat de Catalunya, a tres anys vista. Acompanyats per l'Ajuntament de Granollers, es treballa per fer de les arts escèniques un pilar de l'escola. El projecte també compta amb la participació dels Serveis Educatius del Vallès Oriental i Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

Entre els objectius que treballen a partir de les arts escèniques destaquen millorar l’expressió oral de l’alumnat, treballar i potenciar les emocions a través de l’expressió corporal i el moviment i desenvolupar les diferents tècniques teatrals i escèniques.

El Teatre Auditori treballa per posar el circ, el teatre, la dansa i la música en el dia a dia de l'escola, posant a disposició dels alumnes tallers en horari escolar al Teatre Auditori, que complementen l'assistència a espectacles que ja fèiem fins ara. Entre les activitats que duem a terme hi destaquen les trobades amb artistes, els tallers de totes les disciplines, les audicions als assajos de l'Orquestra, els tallers de musicoterapia i les visites guiades a l'equipament. Aprofitem cada element artístic per treballar la cohesió dels grups i l'expressió oral en llengua catalana.

Les activitats inclouen tots els alumnes de l'escola des de P5 a 6è i busquen la connexió amb les àrees de treball de cada curs. L'escola treballa de manera vivencial, per projectes i de manera sistemàtica.

Actualitat