El Teatre Auditori de Granollers renova per segona vegada el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

14.07.2023

Aquest Distintiu promou l’eco eficiència i la sostenibilitat ambiental en la categoria dels equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals

El Teatre Auditori de Granollers compta amb el Distintiu de Qualitat Ambiental des del 2016

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha renovat el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental al Teatre Auditori de Granollers en la categoria d’equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals i centres culturals, d’acord amb la resolució publicada el 13 de juny de 2023. El certificat tindrà validesa fins el 13 de juny de 2026.

Amb l’objectiu de minimitzar els impactes ambientals i fomentar el desenvolupament sostenible, el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental reconeix aquells productes i serveis que compleixen uns determinats requisits ambientals més enllà del que estableix la normativa vigent.

Per renovar el distintiu, el Teatre Auditori va presentar la documentació necessària segons els criteris necessaris requerits en la categoria d’equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals. Uns criteris que han permès, en primer lloc, conèixer l’estat de l’equipament i, en segon lloc, millorar-ne la gestió.  

Així, s’han avaluat positivament al Teatre Auditori aquests nou criteris: estalvi i eficiència energètica, estalvi d’aigua, gestió de residus, compres, mobilitat, ús eficient d’espais, qualificacions ambientals, sorolls i vibracions i informació i educació ambiental.

En el cas de la categoria d’equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals, l’ecoetiqueta té en compte criteris d’estalvi i eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, així com d’estalvi d’aigua; de gestió de residus; de compra de productes amb ecoetiquetes; de mobilitat; de formació ambiental dels treballadors; i també de comunicació i promoció entre els usuaris i treballadors. Aquest últim criteri és de gran importància, degut a l’elevada afluència de visitants que reben i el seu potencial pedagògic.

L’any 2016 l’equipament de Granollers va rebre per primer cop el Distintiu de Qualitat Ambiental, convertint-se en el segon teatre de Catalunya que va obtenir el distintiu en aquesta categoria (el primer va ser el Gran Teatre del Liceu). Des d’aleshores, el Teatre Auditori de Granollers ha renovat en dues ocasions el distintiu: al 2020 i al 2023.

Més informació
Descarrega el certificat d'atorgament

Actualitat