Idil·lis

Orquestra de Cambra de Granollers

Comprar
Des de 10 €
DURADA:  60 minuts
diumenge, 30 d’abril | 19:00 h

Preus:
20€ Zona A
10€ Zona B
10€ #SecretJove

Abonaments:
3-4 espectacles: 16€
5-7 espectacles: 15€
+8 espectacles: 14€

Fitxa artística:
Orquestra de Cambra de Granollers (Corrado Bolsi, Director)
Mireia Barrera, Directora 

Sala Gran

Activitats 360º
— Diumenge 30.04 – 18 h. Conferència prèvia a càrrec de Xavier Chavarria 

Demana el teus auriculars i/o bucle magnètic aquí

Compartir

L’Orquestra convida la prestigiosa directora Mireia Barrera a dirigir aquest repertori en què es combinen dos idil·lis plenament romàntics i gairebé coetanis, i una brevíssima contemplació musical que, composta fa més de cent anys, ja formula una qüestió transcendental sobre l’existència humana.

El concert s’obrirà amb una obra d’una gran bellesa però pràcticament desconeguda del compositor txec Leos Janáček (1854-1928), l’Idil·li per a cordes, escrita l’any 1878, quan l’autor acabava de fer 24 anys i encara es guanyava la vida fent de mestre d’escola. Però aquesta obra, estructurada en set moviments, ja ens permet copsar l’esperit apassionat i arrelat a la terra que va acabar caracteritzant la seva producció posterior. Serà tota una descoberta.

Richard Wagner (1813-1883) va trobar l’amor de la seva vida en Cosima, filla de Franz Liszt, amb qui va començar una relació l’any 1864 mentre ella encara estava casada amb l’eminent director d’orquestra (i apòstol de la música de Wagner) Han von Bülow. D’aquesta relació en van néixer tres fills: Isolda, Eva i Sigfrid. El dia de Nadal de l’any 1870, i amb motiu del 33è aniversari de la seva esposa, Wagner li va regalar l’obra que sentirem en aquest concert, l’Idil·li de Sigfrid, i la va fer sonar, per a sorpresa de Cosima, amb tretze músics situats a l’escala noble de la vil·la de Tribschen, a la riba del llac de Lucerna, on vivien feliçment des de feia quatre anys. Un dels obsequis musicals més bonics i romàntics que s’han escrit mai.

El concert s’acabarà amb Pregunta sense resposta del compositor nord-americà Charles Ives (1874-1954), una peça contemplativa de només cinc minuts, composta l’any 1906 i que conté, convertida en sons, una de les grans qüestions de l’existència humana: el sentit de la vida. I en ple segle XXI, n’hi podem afegir una altra: cap a on anem?

Xavier Chavarria, musicòleg

Dos dels idil·lis més famosos de la música clàssica!

Diumenge
30
abr
19:00 h
 
Des de
10 €

També t'agradarà

Presentació 'Idil·lis'
Conferència amb Xavier Chavarria
dg. 30.04.23 | 18:00 h
Activitats 360º