Horaris de Setmana Santa

Les taquilles del Teatre Auditori romandran tancades del divendres 29 de març fins al dilluns 1 d’abril, ambdós dies inclosos. Recordeu que sempre podeu comprar entrades a les webs www.escenagran.cat i www.teatreauditoridegranollers.cat

No hi haurà servei de cafeteria al Restaurant social El Gato Verde de dilluns a divendres de 16 h a 20 h. El servei de restaurant migdia serà de dimecres a diumenge de 13 h a 15.30 h i els sopars, divendres i dissabtes de 20.30 h a 23 h.

MÉS INFORMACIÓ

×

El Amor Brujo

Finalitzat
2014-2015
diumenge, 19 d’abril | 19:00 h
DURADA: 

1 hora i 30 minuts

Teatre Auditori - Sala Gran

Orquestra de Cambra de Granollers
Cantaora, Alba Carmona
Direcció, Corrado Bolsi

Compartir

La màgia i el foc captivador de "El Amor Brujo", de Falla, tancarà la temporada de l’OCGr. La cantaora catalana Alba Carmona, integrant del grup Las Migas, narrarà la història de Candela: una noia enamorada que fa un embruix per atraure a Carmelo.  Una de les peces que conté Amor Brujo són les famoses danses del ritual del foc que permet a Candela deixar enrere el malefici i besar a Carmelo, el seu enamorat.

PROGRAMA:
El Amor Brujo. Versió de concert per a orquestra             Manuel de Falla (1876-1946)
Altres obres de Mompou, Montsalvatgei Falla a determinar

Espectacle patrocinat per:

Patrocinador

 

Conferència: 100 anys de l’estrena de  El Amor Brujo de Falla, a càrrec de Jorge de Persia
Dimecres 15 d’abril, a les 19.30 h
Sala d'actes del Museu de Granollers

Sinopsi  de la conferència:

El 15 d’abril del 1915 es va estrenar al Teatre Lara de Madrid  "L’Amor Bruixot", la "gitanería" de Manuel de Falla. Cent anys després -el mateix dia- commemorem el que ha significat en vista de la història, l’obertura a la modernitat del teatre musical a Espanya. Una obra que trenca els esquemes establerts durant dècades pel regnat de la sarsuela casticista madrilenya.
"El Amor Brujo" realitzada en el marc del Teatre d’Art de Martínez Sierra, molt ben rebuda en la seva estrena barcelonina és, d’alguna manera, la culminació renovadora de les experiències del Teatre íntim desenvolupades per Adrià Gual en el modernisme, en un procés en el qual se situen Rusiñol, Granados, el compositor basc Usandizaga, i que continua cap a les propostes d’avantguarda amb "El sombrero de tres picos" (1917-1920) i amb "El Retablo de maese Pedro" (1923) de Manuel de Falla, per a qui Catalunya ha estat una referència fonamental en la seva vida artística.

Jorge de Persia, musicòleg i professor, ha estat col·laborador del CSIC i director de l'Arxiu Manuel de Falla (Granada), i dedica especial atenció als estudis sobre el patrimoni musical espanyol, americà i català. Ha publicat entre altres llibres: Els últims anys de Manuel de Falla, 1993; Joaquín Turina, notes per a un compositor, 1999; Entorn de l'espanyol en la música del segle XX, 2003; Julián Bautista. Temps i espais, 2005. Comparteix amb aquestes tasques dedicades a la investigació, la crítica musical a La Vanguardia (Barcelona).

Diumenge
19
abr
19:00 h
 
Gratuït
Finalitzat