Dones en residència

Temporada 2023/2024 | Dones en residència

Durant la temporada 2023/2024 el col·lectiu resident ha estat un grup de dones en situació de vulnerabilitat, format per dones de procedència diversa d’entre 35 i 75 anys. El grup s’ha format amb dones derivades dels serveis “Acció Comunitària (Pla Integral Primer de Maig. Promoció de l'autocura)”, “Espai Actiu de la Gent Gran” i “Dones valentes”, i de l’Associació Feminista Sorotopia.

Durant l’any el Teatre Auditori ha establert amb el grup una relació estable i de proximitat amb tot allò que passa al teatre. Han participat en tallers de música, dansa, teatre i circ, han treballat amb artistes com la bailaora Patricia Donn o l’artista Momi Maiga i han gaudit de l’assistència a una quinzena d’espectacles. Moltes de les participants han gaudit de primeres experiències veient l’òpera Manon Lescaut, el ballet clàssic El Llac dels Cignes o la dansa contemporània de Highlands, per exemple.

La mediadora i artista Paulina Tovo les ha acompanyat en aquest procés, on a partir de les arts escèniques han fet un impuls als seus processos de socialització per combatre la soledat. A través de tallers de circ, musicoteràpia i dansa han treballat temes com l’autoestima o les pors, però per sobre de tot han compartit riures, complicitats i confidències i s’han generat noves amistats.

Participants al projecte: Faustina Alonso; Nadia Anflous; Caritat Andreu; Anna Canet; Hanan El Moanoir; Roser Fernández; Charo García; Siham Korchi; Carmen Lloret; Fernanda Montero; Lola Navarro; Lauremeri Paulino; Nuria Pujol; Mamasa Suho i Rosa Maria Villarrubia.

Fotografia vivencial i vídeo del procés: Raquel Banchio

Dones en residència: mostra final

La residència va finalitzar amb un mostra el 14 de juny de 2024, que va consistir en un petit muntatge i una projecció d’imatges de la feina realitzada durant l’any amb l’artista mediadora Paulina Tovo. Una seixantena de persones van poder assistir a la mostra i acompanyar les participants en aquest acte final que va acabar amb un pica-pica per a tots els assistents.

Participants a la mostra: Faustina Alonso; Nadia Anflous; Caritat Andreu; Anna Canet; Roser Fernández; Charo García; Carmen Lloret; Fernanda Montero; Lauremeri Paulino; Nuria Pujol i Mamasa Suho.

Coneix a fons el col·lectiu resident