Greta i els trihumans

El futur que ens (des)espera

Finalitzat
2021-2022
Del ds. 26.03.22 al dg. 27.03.22 | 18:00 h
Durada: 60 minuts

PROGRAMA D'ACTIVITATS PRÈVIES A L'ESPECTACLE

PROGRAMA DE MÀ

RECOMANACIONS LITERÀRIES ENTORN AL CANVI CLIMÀTIC Biblioteques de Granollers

Preu
15€ adults
8€ menys de 16 anys

FITXA ARTÍSTICA
Orquestra de Cambra de Granollers (Corrado Bolsi, director)
Veus – Cor Infantil Amics de la Unió (Josep Vila Jover, director)
Petits Cantors Amics de la Unió (Marta Dosaiguas i Guifré Canadell, directors)
Cor d’alumnes de 6è de l'escola Joan Solans i Ferrer i Guàrdia
Escola Joan Solans (Daniel Bolsa, professor de música)
Escola Ferrer i Guàrdia (Paulo Gacio, professor de música)
Una producció de Teatre Auditori de Granollers, Orquestra de Cambra de Granollers, Amics de la Unió i Fundació AC de Granollers.
Llibret: Piti Español i Joan Vives
Música i lletres: Joan Vives
Direcció musical: Josep Vila Jover
Direcció escènica: Marta G. Otín
Narrador (veu en off): Tomàs Molina
Ajudant de direcció: Maria Castillo
Vestuari: Anna Estany
Videocreació: Marco Domenichetti
Disseny de llums: Jep Vergés
Il·lustració: Job Vives

Agraïments a: Humana, Mireia Martinez, Teatre de Ponent, Noel Jimenez, Tomàs Molina i Maria Rosa Xalabarder.

Sala Gran

Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i l’OCGr són residents al Teatre Auditori de Granollers

Demana el teus auriculars i/o bucle magnètic aquí

Compartir

Fa molts anys, la pol·lució, el malbaratament de recursos, l’excés de població i la inconsciència van portar la humanitat al Gran Desastre: un cataclisme ecològic de proporcions planetàries del qual molt pocs humans es van salvar. 

Per no repetir el desastre, els humans que van quedar van haver de transformar-se en trihumans, unitats formades per tres antics humans, ara convertits en una sola persona. El fet de ser tres, fa que els trihumans sempre hagin de pactar per fer qualsevol cosa i això provoca bona entesa entre ells i els evita baralles i guerres. A més, per fer-ho tot més fàcil, els trihumans es comuniquen cantant, una manera molt més fluida, efectiva i agradable de comunicar-se que no a base de paraules ambigües, mentides i crits, com feien els humans.

Quan comença l’òpera som a l’any 3.333 i els trihumans han trobat en unes excavacions arqueològiques un estrany instrument que els humans feien servir per comunicar-se: un mòbil. Els seus científics han aconseguit desencriptar-lo i, gràcies a ell, han pogut estudiar com eren els humans, dels quals fins avui en sabíem molt poques coses, i què els va portar a provocar el Gran Desastre.

El mòbil trobat pertanyia a una nena humana que el va utilitzar per gravar un blog-diari explicant la seva vida i les seves impressions i pensaments sobre el món que l’envoltava. Amb la informació emmagatzemada al mòbil, els trihumans han pogut descobrir, amb sorpresa, les maneres tan peculiars de funcionar que tenien els humans. I entendre com es relacionaven, com evolucionaven, com s’enamoraven, com es reproduïen i com es barallaven. I com s’ho van fer per destruir el planeta.

La humana propietària del mòbil es deia Greta, i tot sembla indicar que podria tractar-se de Greta Thunberg, la noia sueca que va impulsar els Fridays for Future, el moviment de nens i nenes de tot el planeta en lluita contra el canvi climàtic.

Cada dos anys, el Teatre Auditori impulsa, conjuntament amb l’Orquestra de Cambrade Granollers i Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, una òpera infantil. Una de lespotencialitats del projecte és el treball i la participació d’un grup de nenes i nens d’educacióprimària de la ciutat en tot el procés.

No et perdis l'episodi 11 de SONS EN EL TEMPS!

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS PRÈVIES A L'ESPECTACLE

Dissabte
26
mar
18:00 h
 
Des de
8 €
Finalitzat
Diumenge
27
mar
18:00 h
 
Des de
8 €
Finalitzat