Presentem les activitats Coenzims de la temporada al Teatre Auditori

09.01.2020

La presentació ha coincidit amb l’exposició final dels joves que han participat en la darrera activitat Coenzims relacionada amb l’espectacle “Aüc” de Les Impuxibles, espectacle que tindrà lloc aquest dissabte al Teatre Auditori

Avui dijous 9 de gener hem presentat totes les activitats previstes al Teatre Auditori durant aquesta temporada dins del projecte de treball comunitari Coenzims. Una presentació que ha coincidit, a més, amb el treball final dels participants de l’última activitat Coenzims al Teatre Auditori, que han pogut explicar la seva experiència.

“Coenzims és un projecte de treball comunitari transversal que realitza activitats socioeducatives al voltant de la programació del Teatre Auditori”, ha explicat la regidora de Cultura, Maria Villegas. Projectes molt variats, fets a mida segons les sinèrgies i oportunitats que es van donant, realitzats no per un únic actor, sinó que “impliquen tot un núvol de serveis, equipaments i agents”.

Així, a partir d’una temàtica referent a un espectacle del Teatre Auditori es genera, doncs, una activitat adreçada a un col·lectiu concret que vol provocar la reflexió, el pensament crític i, en definitiva, “posar en valor el caràcter transformador que té l’art i la cultura”, segons ha explicat la regidora.

Teatre de la masculinitat és el nom de l’exposició que han presentat avui els joves del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques de l’EMT de Granollers, participants en l’última activitat Coenzims del Teatre Auditori. Una activitat relacionada amb l’espectacle “Aüc” de Les Impuxibles (Clara i Ariadna Peya), que tindrà lloc al Teatre Auditori aquest dissabte a les 21 h.

Els joves, 34 nois i només 2 noies, han treballat des del novembre i fins avui, a partir de 4 sessions diferents, temes com el gènere, la sexualitat i les violències masclistes; explorant els mandats de gènere vinculats a la masculinitat i les repercussions que poden tenir.

Les primers sessions les va liderar en Teo Pardo, activista transfeminista, i les dues últimes, la Magalí Permanyer de NUS Cooperativa, que també ha assistit a la presentació per explicar la seva experiència amb els joves. “Aquesta exposició representa molt bé l’anomenada masculinitat normativa”, ha dit Permanyer, afegint que “gràcies a activitats com aquestes ajudem a generar pensament crític entre l’alumnat, tot explorant les temàtiques que aborda l’espectacle “Aüc”, molt recomanable a tothom”.

La roda de premsa ha tancat, per tant, el procés pedagògic dels alumnes, que s’han mostrat molt satisfets amb les activitats que han fet i en com aquestes han fet canviar el seu pensament i punt de vista entorn a la masculinitat i la violència sexual.

En Blai Campabadal, la Judith Lorenzo i en Sergi Gómez, tres dels joves de l’EMT, han explicat a tots la seva experiència. Blai Campabadal s’ha adonat que “gairebé tothom fa actuacions masclistes sense ser conscient”; Judith Lorenzo ha viscut l’experiència des d’una altre perspectiva: “Les activitats han estat molt enriquidores i necessàries i les recomanaria a tots els joves, especialment als nois”, afegint que “l’opressió envers les dones existeix i les actituds masclistes estan a l’ordre del dia”. Judith ha afirmat categòricament: “Jo soc noia però també soc masculina, igual que ells són nois i també tenen una part femenina”, ha dit la Judith. “Aquesta activitat ens ha ensenyat molt i ens ha obert molt els ulls”, ha expressat un Sergi Gómez impotent davant de situacions de maltractament envers les dones i molt conscient de les repercussions i conseqüències que poden tenir les nostres actituds i les nostres actuacions.

Aquesta, però, és només una de les activitats Coenzims de la temporada. Laura Llamazares, programadora del Teatre Auditori, ha aprofitat l’ocasió per presentar breument les activitats Coenzims fins al juny: un treball amb familiars de persones amb trastorn mental a través de l’Associació Daruma i El Far amb motiu de l’espectacle Suite TOC núm. 6 de Les Impuxibles; un laboratori de moviment i música sobre el cos amb un grup de voluntàries del Xiprer i un grup de dones de Serveis Socials, també amb Les Impuxibles; i un últim taller de circ amb el col·lectiu de joves de trastorn mental de l’Hospital General de Granollers, en relació a l’espectacle Que Bèstia! Amb Tortell Poltrona.

Actualitat