Horaris de Setmana Santa

Les taquilles del Teatre Auditori romandran tancades del divendres 29 de març fins al dilluns 1 d’abril, ambdós dies inclosos. Recordeu que sempre podeu comprar entrades a les webs www.escenagran.cat i www.teatreauditoridegranollers.cat

No hi haurà servei de cafeteria al Restaurant social El Gato Verde de dilluns a divendres de 16 h a 20 h. El servei de restaurant migdia serà de dimecres a diumenge de 13 h a 15.30 h i els sopars, divendres i dissabtes de 20.30 h a 23 h.

MÉS INFORMACIÓ

×

Sant Jordi 2020 | Entrevistem a Francesc Viñas, dinamitzador de 'Llegir el Teatre'

23.04.2020

Aquest Sant Jordi no hi haurà parades de llibres al carrer però sí una àmplia programació “virtual” a Granollers que ens permetrà viure la diada amb tota la intensitat però, això sí, des de casa.

Des del Teatre Auditori ens sumem a la celebració i volem apropar-vos una de les activitats literàries i també teatrals més estimades pel públic: “Llegir el Teatre”, un club de lectura mensual que té lloc al Teatre Auditori, un dilluns al mes. Des del mes de març, però, aquesta activitat també va quedar suspesa temporalment pel coronavirus.

Per parlar d’aquesta activitat i també del plaer de la lectura, comptem amb les paraules de Francesc Viñas, dinamitzador de l’activitat i professor de literatura.   

Benvingut i feliç diada, Francesc! Per a qui no conegui l’activitat, ens pots explicar en què consisteix “Llegir el Teatre”?

Llegir el teatre és un club de lectura que vol promoure el gust per la lectura de textos dramàtics, donar claus per desxifrar textos teatrals, apropar-nos a les arts escèniques des d’una nova mirada i descobrir-nos noves facetes que tenim com a espectadors. El projecte neix del Servei de Biblioteques del Departament i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i, a Granollers, està impulsat per la Biblioteca Can Pedrals i té lloc al Teatre Auditori de Granollers.

Trobes a faltar les sessions compartides amb el públic?

És clar! Les sessions mensuals de “Llegir el teatre” a l’Auditori de Granollers s’han convertit en un al·licient per a tots els que ens trobem al voltant d’una obra i un autor teatral. Cadascú fa la seva pròpia lectura que s’arrodoneix amb més aportacions i punts de vista dels assistents, sempre entusiastes.   

Ens pots recordar els textos teatrals que heu llegit i comentat aquest curs?

A Granollers hem llegit i comentat: La Rambla de les floristes de JM Sagarra, La reina de la bellesa de Leenane de M. Mcdonagh, Freshwater de V. Woolf, La casa de les aranyes de P. Zarzoso i Justícia de G.Clua. 

Hi ha alguna reflexió sorgida de les últimes sessions que vulguis compartir?

Amb major o menor intensitat de realisme i/o simbolisme l’important és que cada obra ens interpel·la directament o indirectament.

Si algú està interessat a llegir obres teatrals, on pot trobar ara mateix aquestes lectures?

Arran del confinament, el TNC ha arribat a un acord amb l’editorial Arola i totes les obres de la temporada es poden trobar a la seva web i es poden baixar. Les biblioteques tenen les edicions de les obres de totes les temporades des que va entrar en funcionament el projecte “Llegir el teatre”. A més a més  la majoria de biblioteques i llibreries tenen els seus apartats sobre teatre.

Per aquells que trobem a faltar anar al teatre, ens podries recomanar 3 textos teatrals destacats? 

D’aquesta temporada estaria bé conèixer l’obra teatral de Carme Montoriol a partir de L’huracà que va escriure durant la República i que ara ha recuperat el TNC. Més del nostre temps són interessants els contes, publicats en català, de David Foster Wallace a partir dels quals es va fer l’espectacle En lo alto para siempre al Lliure de Gràcia. Sempre s’ha de tornar al gran clàssic del teatre modern, Anton Txèkhov, a qualsevol de les seves obres. Algunes estaven programades a diversos teatres de Barcelona i malauradament han estat cancel·lades.

Quines lectures omplen les teves hores aquests dies de confinament?

Com que sembla que va per llarg he triat una obra extensa com La recerca del temps perdut de Proust que feia molts anys havia llegit malament i ara, en la versió de Josep M. Pinto del Cercle de Viena, veig que és una delícia.

Quin llibre regalaràs aquest Sant Jordi?

Regalaré Eugeni Oneguin d’Alexandre Puixkin en una traducció excel·lent d’Arnau Barios per al Club Editor.

Quin diries que és el teu llibre preferit?

N’hi ha més d’un. Entre els cinc primers, El brogit i la fúria de William Faulkner.  

I per últim, què és per a tu la lectura?

Una part essencial de la vida.

Actualitat