01.03.2023
La companyia granollerina Milnotes va presentar ahir dimarts la nova sarsuela que veurem el proper dissabte 18 de març, dins del Cicle de Sarsuela, al Teatre Auditori de Granollers
El proper dissabte 18 de març s’estrena al Teatre Auditori de Granollers la nova sarsuela de la companyia de Granollers Milnotes, El Dúo de la Africana. Una sarsuela fresca, divertida i plena de números musicals!
Per explicar-ne els detalls ahir, dimarts 28 de febrer, es va celebrar a la Sala Petita una roda de premsa amb la presència del director de la companyia, Joan Garrido, la soprano i el tenor de l’espectacle, Anna Farrés i Facundo Muñoz, la directora del Teatre Auditori, Tracy Sirés i l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell.
La producció s’emmarca dins del Cicle de Sarsuela del Teatre Auditori de Granollers que, tal i com ha explicat la directora de l’equipament, acull anualment les propostes de dues companyies de la ciutat: L’Aula Lírica de Granollers i la companyia Milnotes. La del manojo de rosas, l’any 2020, i La Corte del Faraón, l’any passat, van ser les anteriors sarsueles presentades al Teatre Auditori, unes propostes que renoven la sarsuela clàssica i transforma aquest gènere amb produccions còmiques i amb el segell inconfusible de la companyia Milnotes.
El Dúo de la Africana serà, per tant, la tercera sarsuela que es presentarà al Teatre Auditori. Una comèdia musical, plena d’embolics i amb un alt nivell d’exigència pel que fa a la part vocal: “És una obra molt complexa a nivell vocal i de cor”, va dir el director, Joan Garrido, que va explicar l’argument d’aquesta nova producció de gran format. ‘El Dúo de la Africana’ transcorre entre els bastidors d'un teatre d'òpera de segona fila dirigit per Querubini, empresari italià, que s'expressa en un italià espanyolitzat i la dona del qual és La Antonelli, prima dona de la companyia i sevillana. L'argument s'enreda quan el tenor s'enamora de la diva.
“La idea de representar teatre dins de teatre permet al públic observar l'acció des del punt de vista dels intèrprets, ja que en alguns moments els personatges se situen d´esquena a l'espectador”, va explicar Garrido.
La posada en escena es situa a principis de segle, amb un vestuari d'època acurat per a cada personatge elaborat per Joaquim Mayugo de Breda i Leo Quintana de Barcelona (modista de la companyia La Cubana). Garrido va destacar també la comicitat de l´obra: “Un vodevil de ritme i comèdia esbojarrada, sense oblidar la part musical. Un espectacle per riure i passar-s’ho bé, ple de peces musicals, sarsueles, números de revista i, fins i tot, òpera”.
Una obra per viure la vida interior d’un teatre en to de comèdia i amb una escenografia molt treballada. Thommy Tayco de Milnotes ha estat l’encarregat de crear aquesta escenografia, que comptarà amb tres canvis: primer, ens situarem a la sala d´assaig d’un teatre de finals de segle, amb decorats desendreçats, vestuari i focus antics; seguidament, anirem als camerinos de l´època, amb uns corporis giratoris de 4 metres d´alçada i, per últim, al teatre a la italiana, amb palmeres giratòries, politges i un teló transparent que donarà joc a l´espectacle perquè el públic vegi en tot moment el que passa a l´interior d’aquest.
La soprano Anna Farrés va destacar que estem davant d’uns “personatges complexos, frescos i que sorprenen”. Personatges divertits que, a més, tenen un ampli registre vocal. El tenor Facundo Muñoz, per la seva banda, va posar en valor la dificultat d’interpretar una sarsuela com aquesta, en la qual es canta, es parla i s’actua a la vegada: “un espectacle que requereix molta exigència però que resulta una meravella veure com, al final, tot encaixa a la perfecció”.
La producció compta amb més d’onze números musicals, entre els quals es troba el famós duet entre Antonelli i Giusseppini que ahir, a més, vam tenir el plaer de veure a la Sala Petita, interpretat per la soprano Anna Farrés i el tenor Facundo Muñoz, amb la intervenció inesperada de l’actriu Neus García, mare del tenor.
Milnotes va néixer com una companyia de teatre fundada per l’actor granollerí Joan Garrido l’any 2001 després d’una proposta presentada d’uns pastorets musicals per a les Franqueses del Vallès juntament amb el compositor Daniel Pérez. Més endavant la companyia va anar presentant diferents muntatges musicals, animacions, espectacles de petit i gran format i va anar creixent fins a arribar a un alt reconeixement arreu del territori català, constituint-se com a companyia referent del Vallès Oriental i portant el nom de la companyia i la ciutat per arreu del territori català i, ara també, de gira per diferents ciutats d’Espanya. L’alcaldessa, Alba Barnusell, va voler destacar, precisament, la tasca tan important que la companyia fa aquí i també fora de la ciutat: “Com a ciutat és un orgull tenir aquesta companyia de teatre musical, que crea cada any espectacles de qualitat i porten el nostre ADN fora de Granollers”.