Guies pedagògiques

Els centres educatius són un reflex de la societat i un dels principals agents de socialització, a través dels quals es vehiculen missatges, models i normes associades als valors culturals i d’origen geogràfic. Amb la voluntat d’arribar a aquestes escoles i instituts i fer reflexionar als seus alumnes i professors, desenvolupem guies pedagògiques vinculades a les propostes escèniques programades durant la temporada.

Compartir aquestes guies a través de la comunitat educativa en general i que aquestes circulin per les aules i puguin generar opinió, debat i pensament crític entre els joves és un dels principals objectius que persegueix el Teatre Auditori. Les guies, amb llicència oberta, es poden utilitzar i editar amb la finalitat de millorar el contingut pedagògic i compartir els materials per a altres teatres de Catalunya.

MÉS ENLLÀ DELS MIRALLS

PREPARA'T LA VISITA. En la següent guia trobaràs activitats per fer amb els alumnes abans i després de la visita teatralitzada. Els continguts, preparats per un pedagog, et permetran preparar la visita perquè els alumnes sàpiguen què trobaran i, posterior, treballar a l’aula les diferents parts del teatre que ja han vist.

Guia pedagògica: descarrega la guia pedagògica
Temes d'interès: diferents espais d'un teatre, com es realitzen els espectacles, història del teatre...

GRETA I ELS TRIHUMANS. ÒPERA INFANTIL | 26.03.22 i 27.03.22

Des del 2017, el Teatre Auditori, l’Orquestra de Cambra, els Amics de la Unió i l’Associació Cultural,  coprodueixen biennalment, una òpera infantil, que és interpretada pels cors d’Amics de la Unió i, en cada edició, es convida a escoles de primària de la ciutat perquè hi participi.

Guia pedagògica: descarrega la guia pedagògica
Temes d'interès: emergència climàtica, sostenibilitat, medi ambient, consciència social...

NADIA. Companyia la Conquesta del Pol Sud | 27.04.19

La història real i en primera persona d'una jove afganesa a la recerca de la llibertat. La Nadia va néixer a Kabul fa 27 anys. Quan en tenia 8, durant la guerra civil, va patir greus ferides a causa d’un bombardeig. Instaurat el règim talibà i amb greus seqüeles, va haver de fer-se passar per un noi, per mantenir la seva família.

Guia pedagògica: Descarrega la guia pedagògica 
Temes d'interès: fronteres, diversitat en un món globalitzat, la guerra i la pau, la recerca de la identitat i el gènere.

RAPHAËLLE. Companyia la Conquesta del Pol Sud | 09.11.18

Una proposta real i en primera persona que es qüestiona si la divisió de sexes és només una construcció cultural. Reflexió que fa a través de l’experiència individual de Raphaëlle Pérez, una dona trans que, com a protagonista, lluita per la identitat, la autoafirmació i la ruptura de motlles en un món en constant transformació.

Guia pedagògica: Descarrega la guia pedagògica i Annex 1
Temes d'interès: gènere, transsexualitat.

 

Sol·licita informació

Si esteu interessats en organitzar una sortida al teatre i necessiteu material didàctic per tal de treballar a l'aula, contacteu directament amb la Clara Martinez Clavell cmartinez@teatreauditori.granollers.cat, responsable de públics.

Xerrada de Nadia a l'Escola Pia de Granollers
Conversa post- funció