Les dones fem cultura

28.02.2019

Sabeu per què el lila és el color del dia de la dona?

El lila és el color que identifica aquesta jornada pel color del teixit que estaven confeccionant les 129 obreres que van morir tràgicament a l’incendi provocat a la fàbrica tèxtil Cotton de Nova York, quan aquestes van decidir fer vaga per les condicions insuportables de treball que patien.

Les dones fem cultura

La commemoració del 8 de Març es viurà a Granollers sota el lema “Les dones fem cultura”. La voluntat és donar visibilitat a l’aportació de les dones a la vida pública i a la cultura des d’un rol actiu. Una aportació que sovint s’ha fet des de l’anonimat i que aquesta programació vol reivindicar per contribuir a sumar referents femenins (en la literatura, la música, l’art, el cinema...) entre les generacions més joves.

Entre tots els actes que es faran a la ciutat, volem destacar-vos la 1a edició a Granollers de FemPop (Roca Umbert Fàbrica de les Arts), el festival que reivindica la presència de la dona al món de la música i s'autodefineix com "el festival que no vol existir". Una proposta que vol compensar la falta de dones als festivals de música (que representen només el 15% dels artistes programats). Tres concerts de petit format de cantants i compositores internacionals, qualificades com a "joves promeses". Destaca també aquest mes de març l'espectacle d'improvisació amb titelles Pupper Pro, creat per una dona emprenedora, la titellaire i narradora Lídia Clu. Un espectacle en què els titelles estan disposats a fer de tot!

Un altre concert programat amb motiu del 8 de Març és el titulat "I canten primavera" amb el cantautor Jaume Arnella i el cor Sarabanda (dissabte 23 de març, 19 h, Sala Tarafa). 

Campanya a les xarxes socials

Amb l’objectiu de visibilitzar les dones que fan cultura s’ha dissenyat també una campanya per a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram) perquè les dones vinculades a l’àmbit de la cultura facin de recomanadores d'altres dones que fan cultura, per fer així una  cadena, amb l'etiqueta #donesfemcultura. Aquesta campanya virtual tindrà una traducció presencial amb exposicions documentals i aparadors a les biblioteques de Can Pedrals i Roca Umbert (del 8 al 30 de març).

Més informació

Actualitat