VIOLINS, PIANOS ANTICS I PERRUQUES | 4 raons per venir a veure el concert

12.03.2019

El diumenge 24 de març, a l’Auditori de Granollers, viatjarem 300 anys enrere per escoltar la música que feia un dels millors compositors de tots els temps: Johann Sebastian Bach. Veurem i sentirem com eren els pianos d’aquella època (tan diferents als d’ara!) i intentarem respondre a la pregunta clau: la música sona millor si et poses perruca?

El concert: Sentirem algunes de les obres que Johann Sebastian Bach va escriure per a un noble alemany i que es coneixen amb el nom de “Concerts de Brandenburg”. Les interpretarà l’Orquestra de Cambra de Granollers, amb instruments solistes com el clavicèmbal, la flauta travessera o el violí.  Jo mateix parlaré sobre les obres i els instruments i potser no em posaré cap perruca, però us explicaré perquè en aquella època els músics en portaven.

El clavicèmbal: Abans que s’inventés el piano, hi havia un instrument de tecla que era el rei de tots els concerts: el clavicèmbal. A l’escenari en tindrem un, que tocarà l’Eva del Campo, i podrem veure’l de ben a prop i sentir com sona.

Les obres que tocarà l’orquestra: Els “Concerts de Brandenburg” són un conjunt de sis obres precioses que Bach va escriure fa exactament 300 anys. Sentirem els concerts número 4 i número 5, que tenen com a instruments destacats la flauta, el violí i el clavicèmbal.

Les sorpreses: Descobrirem alguns dels secrets de la vida de Bach, com que va tenir 20 fills que l’ajudaven en la feina de músic, que va escriure obres que duren més de dues hores o que a vegades amagava missatges entre les notes de les seves partitures.

Us esperem a l’Auditori de Granollers per viatjar en el temps, on la música és explicada, tocada i escoltada de ben a prop.

David Puertas Esteve, músic i periodista. Presenta els Concerts Familiars de l’Orquestra de Cambra de Granollers des de l’any 2012.

 

Violins, pianos antics i perruques

Diumenge 24 de març, a les 17:30

Més informació i venda d'entrades

Actualitat