MÚSICA D'AIGUA I MÚSICA DE FOC | Per David Puertas

30.10.2019

Aquest diumenge a l’Auditori de Granollers sentirem l'escalfor del foc en forma de música, però no calpatir: per refrescar-nos també tindrem "aigua" musical. Una música escrita fa 200 ens parla de l'energia del foc i una altra de fa 300 anys ens explica històries dels déus del mar. Només cal parar bé les orelles i els ulls:l'orquestra ens acompanya per aquest munt d'emocions.

El concert: David Puertas es convertirà en el nostre guia per fer un viatge que ens portarà des de l'illa grega de Santorí a la d'Egina. Un viatge en vaixell per fugir de l'erupció d'un volcà que farà desaparèixer la meitat de l'illa. Per sort, el nostre vaixell és ràpid i, en el camí de retorn a casa, veurem els dofins saltant al nostre voltant, sentirem la dansa de les fades de l'aigua —les nàiades i les nerèides— i podrem notar la frescor del vent després de la tempesta.

Els compositors: Sentirem obres de dos dels compositors més importants de tots els temps: Haydn i Telemann. Haydn era austríac i va compondre més de 100 simfonies. Una d'elles, la número 59, porta per títol "El Foc". És plena d'energia, de força i d'intensitat. De Telemann, que era alemany, sentirem la "Música aquàtica", una obra festiva i plena de ritme que parla de Neptú, de les criatures del mar i de com les fa ballar a ritme deminuet o sarabanda.

Les sorpreses: Coneixerem els instruments de corda i descobrirem perquè els contrabaixos són gegants, com és que els violoncels tenen una cama o què hi pinten les eugues i els cavalls en tot això (l’explicació té a veure amb els pèls de crinera amb els que es fabriquen els arcs dels violins).

Us esperem a l’Auditori de Granollers per pujar al nostre vaixell musical, on la música és explicada, tocada i escoltada de ben a prop.

David Puertas Esteve, músic i periodista. Presenta els Concerts Familiars de l’Orquestra de Cambra de Granollers des de l’any 2012.

Actualitat